Dünyanın en zengin insanı Elon Musk'tan çok konuşulacak TEKNOFEST paylaşımı!

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk'tan çok konuşulacak TEKNOFEST paylaşımı!
X, Tesla ve Spacex şirketlerinin sahibi Elon Musk, geçtiğimiz günlerde New York'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüş ve TEKNOFEST'e davet edilmişti. Musk, bu yıl TEKNOFEST'e katılmayacağını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla belirtirken, TEKNOFEST için Türkiye'ye tebriklerini sundu ve gelecek yıllarda yapacağı ziyarette yatırım imkanlarını konuşmak istediğini belirtti.

Dünyanın en zengin iş insanı ünvanına sahip olan Elon Musk, genç yaşlarda kurucusu olduğu Paypal'ın ardından Spacex ve Tesla şirketlerini kurarak servetine servet katmıştı.

Son olarak sosyal medya platformu Twitter'ı satın alan ve adını X haline getiren Musk, çok konuşulacak bir paylaşıma imza atarak şu anda İzmir'de yapılan TEKNOFEST etkinliği için Türkiye'ye tebriklerini iletti.

ERDOĞAN TARAFINDAN DAVET EDİLMİŞTİ

BM Genel Kurul'u için geçtiğimiz haftalarda New York'u ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkevi'nde Elon Musk'ı konuk etmişti. Erdoğan ile ikili bir görüşme gerçekleştiren Musk, Türkiye'ye TEKNOFEST için davet edilmişti. Musk'ın görüşmeye giderken yanına Cumhurbaşkanı Erdoğan'a imzalatmak için "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" kitabını alması ise sosyal medyada gündem olmuştu.

kitap1.jpg


"TÜRKİYE'DEKİ YATIRIM FIRSATLARINI TARTIŞMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM"

Bu yıl yapılan etkinliklere katılamayacak olan Musk, sosyal medya hesabından yayımladığı video ile TEKNOFEST için tebriklerini iletti ve gelecek yıl Türkiye ile ilgili yatırım fırsatlarını konuşmak için sabırsızlandığını duyurdu.

Musk'ın yaptığı paylaşımda "TEKNOFEST'te yarışan tüm takımları tebrik ederiz! Davetiniz için teşekkür ederiz Sayın Başkan Recep Tayyip Erdoğan. Gelecek yıl bizzat katılmayı ve Türkiye'deki diğer yatırım fırsatlarını tartışmayı sabırsızlıkla bekliyorum." ifadelerine yer verildi.

tweet1.jpg


BORSADA HAREKETLENMEYE NEDEN OLABİLİR

Türkiye, bir süredir Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yurt dışında yaptığı ziyaretler ile yabancı yatırımcıyı ülkeye çekmek istiyor. Son olarak New York'ta Elon Musk ile görüşen Erdoğan'ın, Avrupa'da bir Tesla fabrikası açmak isteyen Musk'ı Türkiye'de fabrika açmaya davet ettiği iddia edilmişti.

Musk'ın paylaşımının sonunda yer alan "Türkiye'deki yatırım fırsatları" ifadesi ile bu davete gönderme yaptığı belirtilirken, dünyanın en zengin insanı Musk tarafından yapılan bu paylaşımın Türkiye'ye yönelik yabancı yatırımcı ilgisini artırabileceğine dikkat çekildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar