Dünyanın en prestijli motor sporu Formula 1 yeniden Türkiye'ye mi geliyor?

Dünyanın en prestijli motor sporu Formula 1 yeniden Türkiye'ye mi geliyor?
TOSFED Başkanı'nın yaptığı açıklamalara göre, Formula 1, gerçekten çaba gösterilmesi halinde 2026'da Türkiye'ye dönebilir. Ancak bunun gerçekleşmesi için ihaleye girecek olan firmanın FIA'ya bazı garantiler sunması gerekecek.

Dünyanın en prestijli motor sporları organizasyonu olarak kabul edilen Formula 1, Türkiye'de çalkantılı bir geçmişe sahip. Uzun yıllar boyunca sadece televizyon ekranlarından takip edebildiğimiz F1, pandemi döneminde geçici olarak ülkemize geri dönmüş ve sezonun en heyecanlı yarışlarından birine ev sahipliği yaparak birçok F1 hayranını "Türkiye neden takvimde yok?" sorusunu sormaya yönlendirmişti.

İstanbul Park'ın uzun yıllardır işletmecisi olan InterCity ile TOSFED arasındaki anlaşmazlık, Formula 1'in ülkemizde neden kalıcı olarak geri dönmediğini kısmen açıklamıştı. Ancak Bloomberg HT'ye konuk olan TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı'nın son açıklamaları, Türkiye'deki F1 hayranlarını yeniden heyecanlandırmayı başardı.

3.jpeg

YENİDEN TÜRKİYE'YE GELEBİLİR!

"2026’da Formula 1 ile sözleşmesi bitecek yedi tane ülke var." diyen Üçlertoprağı, şu anda Türkiye'de Formula 1 düzenlenememesinin maddi nedenlerinin yanı sıra 2021'deki yarışta yaşanan sorunların da etkili olduğunu belirtti. Formula 1 ihalesine girecek yeni bir firma olması halinde gerekli "lobi" desteğini sağlayacaklarını ifade etti.

İşte Eren Üçlertoprağı'nın Bloomberg HT kanalındaki 'İş Dünyası' programında yaptığı açıklamaların özeti:

1. 2026’da Formula 1 ile sözleşmesi bitecek yedi tane ülke var ve eğer bir irade gösterilirse, 2026'da F1 yeniden ülkemize dönebilir.

2. Ülkemizde oldukça nitelikli bir Formula 1 seyirci kitlesi var. Ayrıca, çok sayıda uzman ve ciddi F1 sosyal medya hesapları bulunuyor.

3. Şu anda Formula 1’in Türkiye'de düzenlenememesinin nedenleri arasında maddiyat kadar, 2021'deki son yarışta yaşanan sorunlar da etkili.

4. F1’in Türkiye’ye dönmesi için gayri resmi bazı görüşmeler gerçekleştirildi.

5. İstanbul Park şartnamesinin, özel şirketleri korkutmasına gerek yoktur; inşaat yatırım bedelleri 30 senelik işletme süresi içinde mutlaka geri dönecektir.

6. İhaleyi yeni bir firmanın kazanması durumunda, TOSFED olarak ülkemiz adına tüm bağlantılarını kullanacaklarını ifade etti.

7. TOSFED olarak, ülkemizin menfaati için ihaleye girmek isteyen şirketlere her türlü sportif desteği vermeye ve F1’in ülkemize dönmesi için gerekli lobi faaliyetlerini yürütmeye hazır olduklarını vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar