Dünyaca ünlü dev otel zinciri iflas bayrağını çekti

Dünyaca ünlü dev otel zinciri iflas bayrağını çekti
Almanya'da ekonomik sıkıntılarla mücadele eden Arcona Hotels & Resorts, iflas başvurusunda bulundu.

Fatih Yılmaz'ın Sabah gazetesindeki habere göre, Pandemi ve diğer dış etkenlerin etkisiyle şirketin mali durumu giderek kötüleşti. Şirketin avukatı, yeniden yapılandırma planı üzerinde çalışacak. 500 çalışanın maaşı, Ocak sonuna kadar iflas kaybı tazminatı ile güvence altına alındı.

Almanya'da yaşanan ekonomik kriz, otel sektörünü de derinden etkiliyor. Son olarak, Arcona Hotels & Resorts adlı otel zinciri, ekonomik zorluklar nedeniyle iflas başvurusunda bulundu. 3 farklı ülkede toplam 17 otele sahip olan şirket, 500 çalışanın maaşını Ocak ayı sonuna kadar iflas kaybı tazminatı ile güvence altına alacak.

q1.webp

Almanya'daki ekonomik krizden kaçamayan şirketler iflas başvuruları yapmaya devam ediyor. Arcona Hotels & Resorts, ekonomik zorluklar nedeniyle iflas başvurusunda bulunan son şirketlerden biri oldu.

Şirket yönetimi, iflas başvurusunun sebebini açıkladı. Pandemi döneminde başlayan mali sıkıntılar, misafir sayısında ciddi düşüşlere yol açtı. Ayrıca, şirketin hızlı genişlemesi ve yatırım kararları da krizi derinleştirdi. Ukrayna'daki savaş, enerji arzındaki sıkıntılar ve yüksek enflasyon gibi dış etkenler de iflas başvurusunda etkili oldu.

q2.jpg

Şirket, iflas başvurusunun amacının, şirketi korumak ve geleceğe yönelik olarak yeniden yapılandırmak olduğunu belirtti. Şirketin avukatı, Ulrike Hoge-Peters, geçici yönetici olarak atandı ve şirketin yeniden yapılandırılması için bir plan hazırlayacak. Dünyaca ünlü firmanın Almanya dışındaki otellerinin iflastan etkilenmeyeceği açıklandı.

Arcona Hotels & Resorts, 2008 yılında kuruldu ve Almanya'da 15, Avusturya ve İspanya'da 2 oteli bulunuyor. Toplamda 500 çalışanı olan şirketin, çalışanların maaşları Ocak ayı sonuna kadar iflas kaybı tazminatı ile güvence altına alındı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar