Duayen gazeteci ve yazar Ali Sirmen hayatını kaybetti

Duayen gazeteci ve yazar Ali Sirmen hayatını kaybetti
Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Ali Sirmen, yaşamını yitirdi.

Sirmen, aynı zamanda bir hukukçu ve sinema-dizi oyuncusu olarak da tanınıyordu. 84 yaşında olan Sirmen, bir süredir İstanbul'da bir hastanede tedavi görüyordu.

ALİ SİRMEN KİMDİR?

Ali Sirmen, Türk sanat müziği bestekarı ve keman sanatçısı Sadi Işılay'ın torunu olarak 10 Kasım 1939 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Eğitim hayatını Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı.

Gazetecilik kariyerine 1966 yılında Akşam gazetesinde köşe yazarı olarak başlayan Sirmen, daha sonra Yeni Ortam ve Milliyet gazetelerinde de köşe yazıları kaleme aldı. En son Cumhuriyet gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktaydı.

Ayrıca, televizyon dünyasında da aktif bir şekilde yer aldı. İkinci Bahar adlı televizyon dizisinde Antepli bir komiseri canlandırdı ve Cumhuriyet adlı filmde Cumhuriyet gazetesinin kurucusu olan Yunus Nadi Abalıoğlu'nu canlandırdı. SkyTürk kanalında Siyah-Beyaz programında sunuculuk yaptı ve Cem TV'de Süheyl Batum ile Ayıptır Söylemesi adlı tartışma programını sundu.

2015 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü'ne layık görüldü.

Ali Sirmen, Mine Sirmen ile olan evliliğinden Devrim adında bir oğul sahibiydi. 25 Mart 2020 tarihinde COVID-19 teşhisi konularak tedavi altına alındı ve 4 Nisan 2020 tarihinde hastalığı yenmeyi başardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar