Doğan Yatırım Bankası’na, "Türkiye’nin En İyi Birleşme ve Satın Alma İşlemi" ödülü verildi

Doğan Yatırım Bankası’na, "Türkiye’nin En İyi Birleşme ve Satın Alma İşlemi" ödülü verildi
International Finance tarafından 2023 yılı için verilen ödüllerde Doğan Yatırım Bankası, “Türkiye’nin En İyi Birleşme ve Satın Alma İşlemi” ödülüne layık görüldü.

İstanbul, Türkiye - Doğan Yatırım Bankası, finans ve iş dünyası alanında öne çıkan yayınlardan International Finance dergisinin düzenlediği "International Finance Awards 2023"de büyük bir başarı elde etti. Banka, Türkiye'nin en prestijli M&A (Birleşme ve Satın Alma) ödülü olan "Best M&A Deal-Türkiye" kategorisinde birinci seçilerek ödülün sahibi oldu.

Doğan Yatırım Bankası, bu özel başarıyı Aytemiz Akaryakıt Dağıtım A.Ş.'nin, USD 336 milyon değerindeki satışında sunduğu satıcı taraf danışmanlık hizmetleriyle kazandı. Ödül töreninde konuşan Doğan Yatırım Bankası Genel Müdürü Hulusi Horozoğlu, bankanın kısa sürede elde ettiği bu prestijli ödülle gurur duyduklarını ifade etti.

1705917620-dogan-investment-bank-turkey-digital-trophy-2023-1.jpg

Horozoğlu, ödülü değerlendirirken şunları söyledi: “Faaliyetlerine 2021 yılının Ağustos ayında başlamış genç bir yatırım bankası olarak, kısa süre içerisinde ülkemiz ekonomisine ve müşterilerimize sağladığımız katma değerden dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Almış olduğumuz bu ödül, banka olarak 2023 yılında gösterdiğimiz üstün performansımızı taçlandıran ödüllerden biri olmanın yanı sıra aynı zamanda bölgesel yatırım bankası olma hedefimizle birebir örtüşen ve global standartlardaki yatırım bankacılığı yaklaşımımızı ortaya koyan önemli bir işlemi temsil ediyor."

Ödül kazanan işlemin, Türkiye'de 2023 yılında gerçekleşen en büyük doğrudan yabancı sermaye yatırımı olarak öne çıktığını belirten Horozoğlu, PJSC Tatneft'e yapılan satışın, dünya genelinde önde gelen petrokimya ve gaz şirketlerinden biri olan şirketi, Türkiye akaryakıt dağıtım pazarında güçlü bir konuma taşıdığını vurguladı.

Horozoğlu ayrıca, işlemin, müşterileri Doğan Holding ve Aytemiz ailesi için büyük bir hızla yürütüldüğünü ve kısa sürede başarıyla tamamlandığını dile getirdi. Doğan Yatırım Bankası olarak, global ve yerel konjonktürde farklı işlem ve ülke koridorlarını etkinleştirmeye hazır olduklarını belirten Horozoğlu, müşterilere tecrübe, yetkinlik ve geniş erişim ağı sunarak uzun vadeli stratejik ortaklık fırsatları konusunda destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.

DOĞAN YATIRIM BANKASI HAKKINDA:

Doğan Grubu'nun yüzde 100'üne sahip olduğu Doğan Yatırım Bankası, 2 Ağustos 2021 tarihi itibarıyla faaliyetlerine başlamıştır. Türkiye'nin ekonomik gelişimini destekleyen lider bir yatırım bankası olmayı ve uluslararası finans sisteminin ülkedeki en güçlü oyuncularından biri olmayı hedefleyen Doğan Yatırım Bankası, küresel standartlarda yenilikçi finansal çözümler, yurt içi ve yurt dışı piyasalardaki bilgi ve tecrübesi, sorumlu bankacılık felsefesi ve girişimci kültürüyle tüm paydaşlarına sürdürülebilir katma değer yaratma misyonuyla faaliyetlerini yürütmektedir. Doğan Yatırım Bankası, kurumsal ve ticari bankacılık müşterilerine yapılandırılmış finansman, yatırım bankacılığı, işlem bankacılığı (nakit yönetimi ve uluslararası ticaret finansmanı) ve hazine ürünleri ve hizmetleri sunmaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar