DMM'den elektrik ve doğal gaza 'zam' açıklaması

DMM'den elektrik ve doğal gaza 'zam' açıklaması
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, Merkez Bankası Başkanı Karahan, 'Elektrik ve doğal gazda seçimden sonra yüzde 150- 200 arası zam bekleyebiliriz' dedi yönündeki iddialarının doğru olmadığını açıkladı.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medya üzerinden dolaşan bir iddiayla ilgili olarak bir açıklama yaparak, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan'ın açıklamalarının manipüle edildiğini belirtti. Yapılan açıklamada, "Karahan'ın açıklamalarında, iddia edildiği gibi bir ifade kullanmadığı belirlenmiştir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Başkan Karahan'ın yılın ilk Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladığı ve söz konusu açıklamalarda gerçeği yansıtmayan ifadeler kullanıldığına dikkat çekildi.

Ayrıca, Başkan Karahan'ın seçim sonrası enerji fiyatlarına ilişkin soruya verdiği cevabın da paylaşıldığı açıklamada, "Biz, enflasyon tahminlerimizi yaparken birçok kalemde yaşanabilecek zamları projeksiyonumuzda değerlendiriyoruz. Enerji fiyatlarında yaşanabilecek düzenlemeleri de dikkate alarak tahminlerimizi oluşturuyoruz. Bu çerçevede, yapılan varsayımların gerçekleşeceğini düşünüyoruz ve tahminlerimizi bu doğrultuda şekillendiriyoruz" ifadelerine yer verildi.

İletişim Başkanlığı, gerçek dışı bilgilerin sosyal medyada yayılmasına karşı vatandaşları uyarırken, Başkan Karahan'ın söz konusu açıklamalarının doğru ve tarafsız bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar