Diyarbakır'da viyadük yapımında dinamit kullanıldı, tarihi köprü zarar gördü

Diyarbakır'da viyadük yapımında dinamit kullanıldı, tarihi köprü zarar gördü
Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde gerçekleştirilen viyadük yapım çalışmaları sırasında meydana gelen dinamit patlaması sonucu, bölgenin tarihine ışık tutan 2'nci Abdulhamid dönemine ait Taşköprü zarar gördü.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı kırsal Taşköprü Mahallesi yakınlarında Silvan, Hazro ve Lice ilçelerini Muş'a bağlayacak olan 700 metrelik viyadük inşaatında yüklenici firma tarafından kullanılan dinamit, tarihi köprünün bir kısmına zarar verdi.

65a6e98c9315358c9c4b5856-589g.webp

Köprünün hasar görmesi üzerine güvenlik güçleri tarafından ulaşıma kapatıldı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan kırsal Taşköprü Mahallesi Muhtarı Kazım Aydın, "Viyadük çalışmaları kapsamında bugün köprüde dinamit patlatılması sonucu, 2'nci Abdulhamid zamanında yapılan tarihi Taşköprü zarar gördü. Hasar nedeniyle köprü ulaşıma kapatıldı. Yetkililer, en kısa sürede başlayacakları onarım çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Ancak, benzer bir durum geçtiğimiz aylarda köyde yaşanmış, bazı evler dinamit patlaması sonucu zarar görmüştü. Bu durum köy sakinleri tarafından dilekçeyle yetkililere iletilmiş ve mağduriyetlerini dile getirmişlerdir" ifadelerini kullandı.

65a6e98c9315358c9c4b584c-jzrl.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar