Diyarbakır'da kardan kapanan 474 kilometre yol ulaşıma açıldı

Diyarbakır'da kardan kapanan 474 kilometre yol ulaşıma açıldı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kar yağışının etkisiyle kapanan 22 kırsal mahallede ulaşımı sağlamak için kapsamlı bir çalışma başlattı.

Diyarbakır'da Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, ilçelerdeki karla mücadele çalışmalarını sürdürerek vatandaşların mağduriyet yaşamamasını sağlamak amacıyla harekete geçti.

Ekipler, 29 araç ve 46 personel ile 24 saat esasına göre yürütülen çalışmalar kapsamında, 30 kırsal mahalleden 22'sinde toplamda 474 kilometre yol açtı. Çalışmaların odak noktasında Çermik, Çüngüş, Dicle, Hani, Kulp, Lice ve Silvan gibi ilçeler bulunuyor. Çermik'te 32, Çüngüş'te 102, Dicle'de 47, Hani'de 61, Kulp'ta 108, Lice'de 92 ve Silvan'da 32 kilometre yol açılarak, vatandaşların güvenli bir şekilde ulaşımını sağlamak amaçlanıyor.

aw130264-01.jpg

Kar yağışının etkili olduğu Kulp ilçesinde, ekipler, 8 yerleşim yerinde kapalı olan yaklaşık 100 kilometre yolun açılması için aralıksız bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bu çabalar sonucunda, Silvan ilçesinde Boyunlu-Bayrambaşı grup mahalle yolunda araçları arızalanan ve yolda mahsur kalan bir aile, ekiplerin gece boyunca yürüttüğü yol açma çalışmaları sayesinde evine güvenli bir şekilde ulaştırıldı. Belediye, vatandaşların yaşadığı olumsuz durumları en aza indirmek ve ulaşım sorunlarını çözmek adına karla mücadele çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

aw130264-03.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar