'Diyarbakır artık terörle anılmak istemiyor'

'Diyarbakır artık terörle anılmak istemiyor'
PKK'lı teröristlerin 3 Ocak 2008'de Diyarbakır'da gerçekleştirdiği bombalı saldırıda 17 yaşındaki oğlunu kaybeden eski Milletvekili Oya Eronat, bölücü terör örgütüne tepki gösterdi.

PKK'lı teröristlerin 3 Ocak 2008'de Diyarbakır'da gerçekleştirdiği bombalı saldırıda 17 yaşındaki oğlunu kaybeden eski Milletvekili Oya Eronat, bölücü terör örgünü lanetledi.

Terör örgütü PKK'nın 10 yıl önce Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde bir dershane önünde askeri servis aracının geçişi sırasında gerçekleştirdiği, 6'sı öğrenci 7 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıda oğlu Eren Şahin'i kaybeden Eronat, o günden sonra terörün sona ermesi ve benzer acıları başkalarının yaşamaması için siyasete atılmaya karar verdi.

AK Parti Diyarbakır milletvekili olarak bir dönem hizmet eden, bu süreçte TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunda yaşam hakkı ihlalleri ile ilgili kurulan alt komisyonda görev alan Eronat, 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde partisinden Diyarbakır üçüncü sıra milletvekili adayı oldu.

Terörün acısını derinden yaşayan Eronat, Diyarbakır'daki seçim çalışmaları kapsamında 7'den 70'e toplumun her kesimine ulaşıyor, sorunlarını ve taleplerini dinliyor.

Merkez Bağlar ilçesinde esnafı ziyaret eden, Aile Destek Merkezi'nde kadınlarla bir araya gelen Eronat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1962'de Diyarbakır'da doğduğunu, merkez Sur ilçesinde büyüdüğünü, ilk, orta ve liseyi Diyarbakır'da tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden mezun olduğunu belirterek, yaklaşık 10 yıldır siyasete atıldığını, AK Parti kulvarından koşmaya başladığını söyledi.

"Yapılanları görünce, 'yapılıyormuş, oluyormuş' diyorsun. Yaşamımızı kolaylaştıran çalışmalar yaptılar. İnsanlara değer verildiğini gördük. Gazilere gidildiğini gördük. İnsanların acılarını paylaştılar." diyen Eronat, AK Parti hükümetleri döneminden önce çocuğa kitap bulmanın zorluklarını anlatarak, kitap bulmak için kapı kapı, kırtasiye kırtasiye gezdiklerini belirtti.

Eronat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama benim çocuğum bir torba kitapla eve geldi. Basit şeyler ama bize dokundu. AK Parti halka dokundu. Ondan sonra demokratik açılımlar yaptı, insanlara insan gibi davrandı. Herkesin özgür olması gerektiğini söyledi, ifade etti ve bunları hayata geçirdi. Diyarbakır'da 'Kürt sorunu benim sorunumdur' dedi. Açılımlar AK Parti döneminde oldu. Eskiden Türkiye işkencelerle anılan bir ülkeydi. (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan) Benim taziyeme geldi. Bana değer ve onur verdi. Hiçbir siyasi partinin lideri o zaman bana bir telefon dahi açmadı. Benim şehrim terörün baskısı altında kalınca ben de bir acı yaşayınca, silah alıp dağa çıkacak halim yok, 'Siyasete girmeliyim, AK Parti'de siyaset yapmalıyım.' dedim."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar