Diş dolgusu yaptıranlar dikkat! Yorgun ve mutsuz olmanızın sebebi bu olabilir

Diş dolgusu yaptıranlar dikkat! Yorgun ve mutsuz olmanızın sebebi bu olabilir
Diş rahatsızlıklarında yapılan amalgam dolguların insanlarda yorgunluk, mutsuzluk ve anksiyete gibi sorunlara neden olabileceği ortaya çıktı.

Avrupa Birliği'nin (AB), halk arasında "gümüş dolgu" olarak bilinen ve cıva içerdiği öne sürülen amalgam dolguların kullanımını yasaklamasının ardından, Fonksiyonel Tıp Ünitesi hekimi Dr. Kerem Korkut, vücutta biriken civanın sağlığa ne kadar zararlı olduğu hakkında vatandaşları uyardı.

Korkut, kronik cıva zehirlenmesinin beyin, sinirler ve böbrekler gibi pek çok farklı dokuyu etkileyebileceğini belirtti ve cıva zehirlenmesinden korunmanın önemine vurgu yaptı.

Doğada yaygın olarak kullanılan cıvanın, çok küçük miktarlarda bile etkili bir sinir sistemi toksini olduğu bilinmektedir. Merkez sinir sistemi ve böbrek sistemini doğrudan etkilediği kanıtlanan cıvanın, gelişim bozukluklarına ve hareket ile beyin işlevi bozukluklarına neden olduğu bilinmektedir.

dis-dolgusu.jpg

Solunması halinde kimyasal akciğer yangısına ve doku yıkımına yol açan bronşit oluşumuna neden olan cıvanın, etkileri devam ettiği takdirde ölümcül olabileceği bilinmektedir.

Dr. Kerem Korkut, cıvanın insan sağlığına olan zararlarına dikkat çekerek, bilimsel kanıtların kronik cıva toksisitesinin sağlığa pek çok farklı zararı olabileceğini belirtti. Ayrıca cıva zehirlenmesinin yıllarca süren yorgunluk, anksiyete, mutsuzluk, uykusuzluk ve sindirim sorunlarına neden olabileceğini açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar