Dikkat! Bu uygulama kişisel bilgilerinizi ele geçirebilir

Dikkat! Bu uygulama kişisel bilgilerinizi ele geçirebilir
Siber saldırganların yeni hedefi Google Takvim uygulamasını kullananlar oldu. Oltalama yöntemiyle sms ve e-posta üzerinden gönderilen sahte mesajlarla kişilerin özel bilgilerine ulaşılıyor.

Milyarlarca kişi tarafından kullanılan Google, gelişmiş güvenlik önlemleri kullansada hackerların odağından düşmüyor. Hem iOS hem de Android işletim sisteminde kullanabileceğiniz birçok uygulaması bulunan Google'ın takvim uygulaması kişisel verilerinizi kullanabilir.

Siber saldırganlar, kullanıcıları tuzağına düşürmek için her gün yeni yöntemler buluyor. Son olarak Google'ın Takvim uygulamasını hedef alan hackerlar, SMS ve e-posta üzerinden oltalama ismi verilen yöntemin bir benzerini kullanıyor.

Google Takvim kullanıcılarına PIN numaralarını yenilemeleri yönünde uyarı mesajı gönderen siber saldırganlar, bu uyarıya sahte bir internet sitesi bağlantısı ekliyor. Kullanıcılar bağlantıya tıkladığında ise özel bilgiler ele geçiriliyor.

OTOMATİK EKLEME ÖZELLİĞİNİ KULLANIYOR

Google Takvim uygulaması, kullanıcıların randevu ve toplantı gibi etkinlikleri için iki yol izliyor.  Kullanıcı sadece cevap verdiği etkinliklerin uygulamaya eklenmesini talep etmediyse, cevap vermese dahi tüm etkinlikler takvim uygulamasına otomatik olarak ekleniyor. Siber saldırganlar da otomatik eklenme özelliğini kullanarak, rastgele uyarıları kullanıcılara bu sistem üzerinden gönderiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar