Devlet desteğiyle süt işleme tesisi kurdu

Devlet desteğiyle süt işleme tesisi kurdu
Elazığ'da diş hekimi Ateş, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan aldığı 1 milyon lira hibeyle süt işleme tesisinin sahibi oldu.

Mersin Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini birincilikle bitirip yerleştiği memleketi Elazığ'ın Karakoçanilçesinde mesleğini yürüten Sinan Ateş, ilçede istihdam alanı oluşturmak için süt işleme tesisi kurmaya karar verdi. Bunun için Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna (TKDK) başvuran Ateş, süt işleme tesisi için 1 milyon lira hibe almaya hak kazandı.

Aldığı destekle Avrupa Birliği standartlarına uygun süt üretim tesisi kurup ilk etapta günde 12 ton süt işleyen Ateş, zaman içerisinde kapasiteyi günlük 50 tona çıkardı, 26 kişiyi de istihdam etti.

Ateş AA muhabirine yaptığı açıklamada, yöredeki üreticilerin bazı firmalar tarafından mağdur edilmesi nedeniyle bu işe girdiğini söyledi.

Firmaların aldıkları sütün bedelini ödemediği için düşük gelire sahip üreticilerin büyük sıkıntı yaşadığını vurgulayan Ateş, yakınlarının da aynı durumda olduğunu kaydetti.

Ateş, devlet desteğiyle Karakoçan'a süt üretim tesisi kazandırdığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Karakoçan'a üretim tesisi kazandırdığım için çok mutluyum.12 bin tonla başladık şimdi günlük 50 ton üretim kapasitemiz var. Burayı 35 bin ton kapasiteyle düşünmüştük ama yetmeyince kapasitemizi 50 tona çıkardık. Buradaki süt yetmeyince il dışından Erzurum, Hakkari, Batman, Diyarbakır, Bingöl ve Tunceli'den de süt alıyoruz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar