Devlet Bahçeli 10 gündür ortada yok: Erdoğan’ın yanından çekildi

Devlet Bahçeli 10 gündür ortada yok: Erdoğan’ın yanından çekildi
Kurultay'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına "Bırakamazsın" şeklinde cevap vermesinin ardından ortadan kaybolan MHP lideri Devlet Bahçeli, AKP'nin Büyük İstanbul mitingine de katılmadı.

Türkiye'nin yerel seçim heyecanı devam ederken, AKP-MHP ittifakında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görünmeyi tercih etmemesi dikkatleri üzerine çekiyor.

BirGün Gazetesi'nin haberine göre, 30 büyükşehir ve 29 ilde devam eden ittifakta, Bahçeli'nin ortaya çıkmaması özellikle Mersin ve Manisa dışında Bartın, Erzincan, Osmaniye, Kırklareli ve Kars gibi 5 ilde AKP'nin destekleyeceği MHP'nin neredeyse sahaya hiç inmemesiyle göze çarpıyor.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Amasya ve Manisa gibi illerde kendi adayları için mitingler düzenlemesine rağmen, seçim atmosferine alışkın olan kamuoyunu şaşırtarak ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte görüntü veriyor ne de sahaya iniyor. Son olarak 17 Mart'ta partisinin 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda konuşan Bahçeli'nin, Erdoğan'ın "Bu benim son seçimim" ifadesine "Bırakamazsın" şeklinde cevap vermesinin ardından yaklaşık 10 gündür sessizliğini koruduğu belirtiliyor.

MİTİNGE KATILMADI

Özellikle Erdoğan'ın 2015 ve 2019 yerel seçimleri öncesi düzenlediği İstanbul mitinglerinde ittifaka olan desteği ile bilinen Bahçeli'nin, AKP'nin İstanbul'daki büyük mitingine dahi katılmaması dikkat çekti.

Bahçeli'nin sahalardan uzak duruşuna rağmen, yerel seçimlere ilişkin yazılı açıklamalarla ses getirmeye çalıştığı görülüyor. Bu açıklamalarda genellikle CHP'ye yönelik eleştirilerin öne çıktığı ve DEM Parti ile uzlaşma suçlamalarının dile getirildiği, son olarak ise "Cumhur ittifakı" vurgusunun yapıldığı ifade ediliyor.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar