Dev mamut iskeleti görenleri hayrete düşürüyor

Dev mamut iskeleti görenleri hayrete düşürüyor
Erzurum, zengin tarihi ve kültürel mirasıyla bilinen bir şehir olmanın yanı sıra, geçtiğimiz yıl ziyaretçilere kapılarını açan Erzurum Müzesi ile adından söz ettirmeye devam ediyor.

Müze girişinde ziyaretçileri büyüleyen dev mamut iskeleti ve ona ait kalıntılar, binlerce yıllık geçmişiyle bölgeye ait medeniyetlere ev sahipliği yapan Erzurum'un tarihine ışık tutuyor.

Erzurum Müzesi Müdürü Arkeolog Hüsnü Genç, Doğu Anadolu'nun en büyük müzesinin bölge ve çevre illerden gelen eserlerle zenginleşen geniş bir koleksiyona sahip olduğunu belirtti. Müze, Eski Taş Çağı'ndan Cumhuriyet dönemine kadar olan dönemleri görsel tarihi eserler ve dijital materyallerle sergileyerek bölgenin tarihine ışık tutuyor.

Genç, özellikle Pasinler İlçesi Yayladağ köyünden gelen bir ihbar sonucunda yapılan incelemede, büyük bir mamuta ait fosil parçalarının bulunduğunu açıkladı. Bulunan mamut parçaları, yapılan restorasyon çalışmalarının ardından müzede sergilenmeye başlandı. Ancak tam anlamıyla ele geçirilemeyen mamut parçaları, orijinal ölçülere sadık kalarak ve türüne uygun bir şekilde canlandırılarak müzede sergileniyor.

Erzurum Müzesi'ndeki dev mamut iskeleti ve kalıntıları, özellikle çocukların ilgisini çekiyor. Genç, "Bu dikkat çeken obje, mamut parçasının tam olarak ele geçirilememesi ve canlı bir şekilde yeniden ortaya konulması nedeniyle ziyaretçilerimiz arasında büyük bir ilgi uyandırıyor" dedi.

Erzurum Müzesi, bölgenin tarihine ışık tutan benzersiz eserleriyle ziyaretçilerini geçmişe yolculuğa çıkarırken, dev mamut iskeletiyle de müze deneyimini daha da özel kılıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar