Depremde ölen bir çiftin cenazeleri kimsesiz mezarlığında bulundu! Cenazeleri 157 gün sonra ailelerine teslim edildi

Depremde ölen bir çiftin cenazeleri kimsesiz mezarlığında bulundu! Cenazeleri 157 gün sonra ailelerine teslim edildi
6 Şubat depremlerinde Hatay'da hayatını kaybeden N.S. ve H.S. çiftinin cenazeleri kimsesizler mezarlığında bulundu. H.S.'nin cenazesi ATK raporu bekletildiği için ailesine 157. günde teslim edildi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili de beraberinde etkileyen depremlerde, resmi rakamlara göre en az 50 bin 783 kişi hayatını kaybetti.

Yıkımın en çok olduğu şehirlerin başında gelen Hatay’da yaklaşık 20 bin kişi yaşamını yitirdi. Hatay'da yıkılan apartmanlardan biri de Antakya ilçesinde bulunan Nilüfer Apartmanı'ydı.

Gazete Duvar’dan Can Bursalı’nın haberine göre, Nilüfer Apartmanı'nın enkazı, depremden 15 gün sonra, 21 Şubat'ta kaldırıldı. Depremden 3 ay önce evlenen 24 yaşındaki N.S. ve 26 yaşındaki H.S. çifti de Nilüfer Apartmanı'nda yaşıyordu. Ancak genç çifte günlerce ulaşılamadı.

N.S. ve H.S. çiftinin cenazeleri, yaşadıkları Nilüfer Apartmanı'nın enkazında da bulunamayınca, yakınları "En azından mezarları belli olsun" diyerek arama çalışmalarına başladı. N.S.'nin cenazesi, depremden tam 68 gün sonra kimsesizler mezarlığında bulundu.

Mezar yeri açılarak DNA örneği alınan N.S.'nin kimliği tespit edilirken, cenazesi yakınları tarafından alınıp defnedildi. Yakınları, bu kez H.S.'yi aramaya koyuldu.

157 GÜN SONRA AİLEYE TESLİM EDİLDİ

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın çalışmaları sırasında kimliği belirsiz bir cenazenin H.S.'ye ait olabileceği düşüncesi üzerine 12 Haziran'da kimsesizler mezarlığındaki mezar yeri açıldı. İbrahim adındaki bir kişiye ait görünen mezardaki cesetten alınan DNA örneği, ön rapora göre H.S.'nin yakınlarıyla uyuştu. Ancak 127 gün sonra bulunan H.S.'nin cenazesi, yakınlarına teslim edilmedi.

Savcılık, açılan mezar yerindeki cesetten alınan DNA örneğiyle ilgili Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek kesin raporu bekledi. Bekleyiş tam 1 ay sürdü. H.S.'nin cenazesi, 12 Temmuz'da defnedildiği kimsesizler mezarlığından çıkarıldı ve yakınlarına teslim edildi. H.S.'nin cenazesi, 6 Şubat'taki depremden 157 gün sonra yakınları tarafından köy mezarlığına defnedildi.

“CENAZESİ BULUNAMAYAN HALA YÜZLERCE KİŞİ VAR”

N.S. ve H.S.'nin ailesiyle birlikte cenazeleri arayan avukat Naim Eminoğlu, Hatay'da cenazesi hala bulunamayan yüzlerce insan olduğuna vurgu yaptı. "Hatay'da soruşturmalar maalesef bu şekilde çok karışık bir şekilde ilerliyor" diyen Eminoğlu, çok sayıda ailenin hala cenazelerinin peşinde olduğunu ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar