Depremde çalışmayan jenaratör yüzünden yedi bebek öldü!

Depremde çalışmayan jenaratör yüzünden yedi bebek öldü!
Kahramanmaraş'ta bulunan özel hastane hakkında kan donduran bir iddia ortaya atıldı. 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde elektrik kesilmesi sonucu, hastanenin bebek ünitesinde bulunan 7 bebek hayatını kaybetti. Devreye girmeyen jenaratörün yol açtığı facia hakkında soruşturma başlatıldı.

Kahramanmaraş''ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen deprem en fazla Hatay ve Kahramanmaraş''ta yıkıma yol açtı. Deprem sonrası ortaya atılan korkunç bir iddia ise "pes artık" dedirtti. 

T24’ten Gökçer Tahincioğlu ve Özgür Zeren’in haberine göre Kahramanmaraş’taki Sular Akademisi Hastanesi''nde, yaşanan ilk depremin ardından elektrikler kesildi. Depremde bina bir hasar almamasına karşın, jeneratörün devreye girmemesi nedeniyle tedavi altındaki yedi bebeğin yaşamını kaybettiği öne sürüldü. İddiayla ilgili olarak savcılık soruşturma başlattı.

HASTANELERE PEŞ PEŞE SORUŞTURMA AÇILDI

Alınan bilgiye göre, ilk soruşturma, binasında çökme yaşanan Megapark Hastanesi’ne yönelik başlatıldı.

 Başlatılan ikinci soruşturmada ise çok daha vahim iddialar yer aldı. Soruşturulan iddiaya göre, deprem sırasında binasında herhangi bir çökme ve yıkım yaşanmayan Sular Akademisi Hastanesi’nde elektrikler kesildi. Buna rağmen depremden sonra jeneratör devreye girmedi. Bu nedenle bebek ünitesinde tedavi gören yedi bebeğin hayatını kaybettiği öne sürüldü.

Konuyla ilgili suç duyurularını birleştiren savcılık, ölümlerin neden kaynaklandığını, iddiaların doğru olup olmadığını araştırıyor. Hastanede jenaratörlerin bakımının ve teknik gereksinimlerinin düzenli kontrolünün yapılıp yapılmadığı ise henüz bilinmiyor. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar