Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e tebrik telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e tebrik telefonu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Putin'i seçim zaferi dolayısıyla tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Erdoğan, Putin'i Rusya'da yapılan seçimlerde elde ettiği zaferden dolayı tebrik etti.

TRT Haber'deki açıklamada ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin olumlu seyrinin yeni dönemde artarak devam edeceğine inandığını belirterek, Türkiye'nin Ukrayna krizinin çözümüne yönelik müzakere masasına dönülmesine ilişkin her türlü kolaylaştırıcı rolü oynamaya hazır olduğunu ifade ettiği belirtildi.

Görüşme, Türkiye ile Rusya arasındaki stratejik iş birliğini ve ilişkilerini güçlendirme adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. İki liderin Ukrayna krizi başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası konularda iş birliğini artırma yönündeki kararlılıkları da vurgulandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar