Çukurcalı çiftçilere 29 bin adet fide dağıtıldı

Çukurcalı çiftçilere 29 bin adet fide dağıtıldı
Çukurca'da gerçekleşen etkinliğe Hakkari Valisi Ali Çelik de katılarak çiftçilere 29 bin adet fide dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nün uyguladığı TAKE projeleri kapsamında yüzde 75 hibe ile desteklenen ve kabul edilen "2TAKE ile Üreten Hakkari Projesi" çerçevesinde, Van Tarım Kredi Kooperatifi tarafından sağlanan fidelerin dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Vali Çelik, törende yaptığı konuşmada Çukurca'nın sebze yetiştiriciliği alanında ilerleme kaydettiğini belirtti ve 2 milyon 400 bin TL değerindeki projenin 240 bin fideyi kapsadığını söyledi. Ayrıca, dünyada ve ülkede yaşanan gıda enflasyonu sorununa dikkat çeken Vali Çelik, tarımın öneminin vurgulayarak toprak, köylü ve emek temelli çözümlerin gerekliliğine işaret etti.

Çukurcalı çiftçilere 29 bin adet fide dağıtıldı

Yapılan konuşmanın ardından Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında yürütülen "TAKE İle Üreten Hakkari Projesi" doğrultusunda Çukurca ilçesinde 115 erkek ve 7 kadın üreticiye toplamda 29 bin adet fide dağıtımı yapıldı.

Çukurcalı çiftçilere 29 bin adet fide dağıtıldı

Çukurca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen fide dağıtım törenine Hakkari Valisi Ali Çelik, Vali Yardımcısı Furkan Berber, Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, Çukurca İlçe Belediye Başkanı Nazmi Demir, Çukurca Cumhuriyet Savcısı Mustafa Tekel, İlçe Emniyet Müdürü Adem Köpük, Hakkari İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Asım Şen ve projeden yararlanan çiftçiler katıldı. Etkinliğin ardından Çukurca Vali Erdoğan Gürbüz Anaokulu bahçesinde gerçekleştirilen fide dikme etkinliğiyle çocuklara tarımı sevdirmek amacıyla bir etkinlik düzenlendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar