Çorum şehir müzesi ziyarete açıldı

Çorum şehir müzesi ziyarete açıldı
Çorum Belediyesi tarafından hayata geçirilen Şehir Müzesi, şehrin kültürel ve tarihi mirasını ortaya çıkarmak amacıyla ziyarete açıldı.

Tarihi Veli Paşa Hanı içinde yer alan müze, geçmişten günümüze kadar uzanan zengin bir içeriği ziyaretçilere sunuyor.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, 2019 seçim vaatlerinden birini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Şehir Müzesi projesi, Tarihi Velipaşa Hanı’nda hayata geçirilerek ziyarete açıldı. Müze, Ramazan Ayı boyunca sabah 09.00’dan akşam 19.00’a kadar ziyaret edilebilecek ve giriş ücretsiz olacak.

Müzede, Çorum'un tarihine ve kültürüne dair zengin içeriğe sahip eserler sergileniyor. Hatti döneminden günümüze kadar şehrin tarihi ve kültürel dokusunu yansıtan öğelerin yanı sıra tarımdan sanayiye, sağlıktan eğitime kadar çeşitli alanlardaki unsurlar da bulunuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanan müze, şehrin geçmişini gelecek kuşaklara aktarma misyonunu üstleniyor.

Ayrıca, müzeye yapılan bağışlar sayesinde şehrin büyüklerinden kalan ve tarihi öneme sahip eşyalar da sergileniyor. Müze, ziyaretçilere şehrin 8 bin yıllık tarihini balmumu heykelleri ve diğer sergileme yöntemleriyle canlı bir şekilde sunuyor.

Başkan Aşgın, müzenin açılışıyla ilgili olarak, Çorum'un tüm tarih serüvenini Veli Paşa Hanı'ndaki 15 odada sergileneceğini belirtti. Tarımdan sanayideki gelişmelere, sağlık alanından eğitime ve el sanatlarına kadar şehrin dünden bugüne taşıdığı birçok unsurun müzede yer aldığını vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar