Çok sayıda mağazası bulunuyordu! Ünlü ayakkabı devi iflas etti

Çok sayıda mağazası bulunuyordu! Ünlü ayakkabı devi iflas etti
Dünya genelindeki ekonomik belirsizlikler devam ederken, bu sefer bir ayakkabı markasından olumsuz haberler geldi.

Dünya genelindeki ekonomik kriz artık içinde çıkılamaz hale gelmiş durumda.

Geçtiğimiz yıllarda dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi ile başlayan iflaslar bitmek bilmezken her geçen gün çoğalıyor. Savaşlar maalesef ki ekonomik krizi iflas boyutlarına taşıdı.

Bu kez ünlü ayakkabı markasından iflas haberi geldi. Bu gelişme milyonlarca Türk'ü yakından ilgilendiriyor.

Almanya'da ayakkabı ticaretinde iflas dalgası devam ediyor. Daha yaz aylarında geleneksel bir marka iflas başvurusunda bulunmuş ve hatta 100 milyon Euro borca girmişti. Şimdi de ayakkabı perakende zinciri Schuh-Welt, iflas başvurusunda bulundu.

Güney Almanya'da dokuz mağazasıyla tanınmış bir ayakkabı perakende zinciri olan Schuh-Welt Schuhhandels-GmbH, yerel mahkemeye iflas başvurusunda bulundu. Bu adım, şirketin son yıllarda yaşadığı ekonomik açıdan zorlu durum nedeniyle atıldı.

Düşen talep karşısında maliyetleri finansal olarak dengelemek için büyük çaba sarf edildi. Buna rağmen Schuh-Welt iflas başvurusunda bulunmak zorunda kaldı. Ancak Schuh-Welt dava sürecinde faaliyetlerine devam edecek. Genel Müdür Monika Carvalho şirketin geleceği konusunda iyimser. İflasın, halihazırda başlatılmış olan stratejik yeniden düzenlemeyi sürdürmek ve şirketi geleceğe uygun hale getirmek için bir fırsat olarak görüldüğünü vurguladı.

Moda platformu FashionUnited'a verdiği demeçte, "Schuh-Welt'i yeniden organize etmek için davanın sunduğu fırsatları kullanıyoruz" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar