Çoban köpekleri yanlış sürüyü güttü! O anlar kamerada

Çoban köpekleri yanlış sürüyü güttü! O anlar kamerada
Çoban köpekleri, alıştıkları küçükbaş hayvan sürülerinden farklı olarak heykel yapılmış bir koyunu görünce şaşkınlıkla etrafında dolaştı. Bu anlar sosyal medyada paylaşıldı.

Küçükbaş hayvan sürülerini güden çobanlar, heykeli yapılan bir koyunu gören çoban köpeklerinin şaşkınlıkla etrafında dolaştığı anlar sosyal medyada gündem oldu.

ekran-resmi-2024-04-22-11-52-48.png

Küçükbaş hayvanları güden çobanlar, sürülerin güvenliğini sağlamak, dağılmalarını önlemek ve yırtıcı hayvanların saldırılarını engellemek için çoban köpeklerini kullanır.

ekran-resmi-2024-04-22-11-52-37.png

Çoban köpeklerinden bazıları, kentte rastladıkları koyun heykelini görünce verdiği tepki gündem oldu. Çoban köpeklerinin, hareketsiz duran heykele yanına giderek şaşkın gözlerle bakmaları ve ağzıyla bacaklarına hamleler yaparak yürümesini istemeleri oldukça sevimli görüntüler oluşturdu.

ekran-resmi-2024-04-22-11-53-54.png

Çoban köpeklerinin bu sevimli davranışları, sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Çoban köpekleri, tarih boyunca koyun ve keçi sürülerini vahşi hayvanlardan korumak için yetiştirilmişlerdir, bu nedenle "çoban köpeği" adı verilmiştir. Bu ırk, sahiplerine karşı son derece sadık ve sağlam özelliklere sahiptir. Anadolu çoban köpekleri, ilk olarak 1995 yılında Amerika Kennel Kulübü tarafından resmi olarak kabul edilmiştir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar