Citroen C4 ve C4 X, 48V hafif hibrit teknolojisiyle buluşuyor!

Citroen C4 ve C4 X, 48V hafif hibrit teknolojisiyle buluşuyor!
Stellantis, 1.2 litrelik hafif hibrit motorunu ürün yelpazesine entegre etmeye devam ediyor. Artık Citroen C4 ve C4 X modellerinde de bu hafif hibrit seçeneği bulunuyor.

Peugeot 3008 ve Citroen C5 Aircross gibi modellerde kullanılan Hybrid 136 adlı hafif hibrit sistemde, görev alan 1.2 litrelik üç silindirli turbo benzinli motor, aslında Stellantis Grubu markalarında yaygın olarak kullanılan 1.2 PureTech'in bir türevidir. Ancak şirket, parçaların %40'ının yeni olduğunu belirtmektedir.

Bu sistemde, inverter ve motor kontrol ünitesiyle birlikte entegre edilen e-DCS6 adlı 6 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman kutusuna bir kalıcı mıknatıslı senkron motor entegre edilmiştir. 432 Wh kapasiteli 48V lityum iyon batarya, sürücü koltuğunun altına gizlenmiş olup rejeneratif frenleme ile şarj olmaktadır.

23-001.webp

Hafif hibrit sistemdeki benzinli motor tek başına 136 hp güç ve 230 Nm tork üretmektedir. Elektrik motoru ise hızlanma esnasında ekstra 12 hp destek sağlamaktadır. Citroen, hafif hibrit sistemin şehir içi sürüşlerde %50'ye varan oranda elektrikli modda kullanıldığını ifade etmektedir. Bu da 1.2 PureTech 130 EAT8 modellere kıyasla yakıt tüketimi ve emisyonda %20'ye varan oranda tasarruf sağlamaktadır.

45.jpg

Avrupa'da halihazırda satışta olan hafif hibrit motorlu C4 ve C4 X modellerinin fiyatları 33.200 eurodan başlamaktadır. Teslimatlar ise 2024 bahar aylarına planlanmıştır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar