Çin'de sel ve toprak kayması! 4 ölü, 10 kayıp

Çin'de sel ve toprak kayması! 4 ölü, 10 kayıp
Çin'deki şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sel baskınları ve toprak kaymaları, en az 4 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Yerel yetkililer, kayıp olarak bildirilen 10 kişiyi bulma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Ayrıca, sel ve toprak kaymaları riskine karşı tahliye edilen kişi sayısının 110 bini aştığı belirtildi.

Çin'in Güney kesimlerinde özellikle Guangdong eyaletinde başlayan yoğun yağışlar ve bunun beraberinde getirdiği seller ve toprak kaymaları, geçen haftadan bu yana olumsuz etkisini arttırarak sürdürdü. Yerel yetkililer, Zhaoqing şehrinde 3, Shaoguan şehrinde 1 olmak üzere en az 4 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Ayrıca, Shaoguan ve Qingyuan şehirlerinde kayıp olarak kaydedilen 10 kişiyi bulma çalışmalarının hala devam ettiği ifade edildi. Şehirlerinde yaşayan yaklaşık 110 bin kişinin, toprak kayması ve sel riski nedeniyle evlerinden tahliye edildiği, bunlardan 25 bin 800 kişinin barınaklarda kaldığı belirtildi.

Bu yağışlar, Çin'in Güney kesimlerini geçtiğimiz Perşembe gününden itibaren etkisi altına almış ve bölgede ciddi sel ve toprak kaymalarına neden olmuştu. Olaylar sonucunda en az 6 kişi yaralanmıştı ve yaşanan felaketler, yapılar ve tarım arazilerinde büyük hasara yol açmıştı. Toplamda 140,6 milyon yuanlık maddi zararın meydana geldiği belirtilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar