Çin yeni yılı nedir? Çin yeni yılı ne zaman kutlanır? Ejderha Yılı ne anlama geliyor?

Çin yeni yılı nedir? Çin yeni yılı ne zaman kutlanır? Ejderha Yılı ne anlama geliyor?
Çin geleneklerine göre her yıl bir hayvanı temsil ediyor. Çin geleneklerine göre bu yıl Ejderha Yılı olarak kutlanıyor. Peki Çin yeni yılı nedir? Çin yeni yılı ne zaman kutlanır? Ejderha Yılı ne anlama geliyor?

Çin geleneğinde her yeni yıl, Çin burçlarında yer alan 12 hayvandan biriyle temsil edilir: Fare, öküz, kaplan, tavşan, ejderha, yılan, at, keçi, maymun, horoz, köpek ve domuz. 2024 yılı, bu döngüde Ejderha Yılı'na denk geliyor. Peki Çin yeni yılı nedir? Çin yeni yılı ne zaman kutlanır? Ejderha Yılı ne anlama geliyor?

ÇİN YENİ YILI NE ZAMAN KUTLANIR?

Çin Yeni Yılı'nın tarihi, ay takvimine göre belirlenir ve genellikle 21 Ocak ile 20 Şubat arasında kutlanır. Kutlamalar genellikle 15 gün sürer, yeni ayın oluştuğu gün başlar ve bir sonraki dolunaya kadar devam eder. Bu yıl Çin Devlet Konseyi, Bahar Bayramı için resmi tatili 10 ile 17 Şubat tarihleri arasında, toplam sekiz gün olarak planlamıştır.

EJDERHA YILI NE ANLAMA GELİYOR?

Ejderha Yılı, Çin burcundaki beşinci hayvan olan ejderhayı temsil eder. Ejderha, Çin kültüründe iyi şansı, gücü, sağlığı ve erkek elementi olan 'yang'ı simgeler. Her 12 yılda bir, bir yıla isim veren Çin geleneğinde, Ahşap Ejderha Yılı yalnızca 60 yılda bir denk gelir. Bu yıl Ahşap Ejderha Yılı olarak kutlanıyor.

Çin Yeni Yılı öncesindeki gün resmi tatil takvimine dahil edilmez, ancak işverenler o gün çalışanlara ücretli izin verme konusunda teşvik edilir. İnsanlar, doğdukları yıla göre müstesna bir dizi kişilik özelliğine sahip olduklarına inanılır ve Çin burçları, kişilerin karakteristik özelliklerini ve kaderlerini yorumlamak için kullanılır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar