CHP'den TFF'ye istifa çağrısı

CHP'den TFF'ye istifa çağrısı
Trabzonspor ile Fenerbahçe maçının ardından bordo-mavili taraftarların sahaya inerek sarı-lacivertli futbolculara saldırması ile gelişen süreç hakkında açıklama yapan CHP Spor Kurulu Başkanı Şerefhan, yaşananlardanTFF'yi sorumlu tutarak istifa çağrısında bulundu.

CHP Spor Kurulu Başkanı Demirhan Şerefhan, Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından meydana gelen olaylar hakkında sert bir açıklama yaptı. Şerefhan, Türk futbol tarihinde yaşananların bir kara leke olarak kaydedileceğini belirterek, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) sorumluluğunu vurguladı.

“Dün oynanan Trabzonspor Fenerbahçe Süper Lig futbol müsabakasında yaşanan olayları tasvip etmemiz mümkün değildir" diyen Şerefhan, çıkan olayların baş sorumlusunun TFF olduğunu ifade etti. Her geçen gün artan şiddet olaylarını görmezden gelerek yeterli güvenlik önlemlerinin alınmamasının büyük bir ihmalkarlık olduğunu belirtti.

Şerefhan, TFF'nin futbolun içindeki kaosun baş mimarı olduğunu ve ne yaptığını artık bilemez hale geldiğini dile getirdi. Hakemlere yapılan saldırılar ve ardından Suudi Arabistan’da oynatılmaya çalışılan Süper Kupa maçında yaşananların ardından TFF'nin istifa etmesi gerektiğini vurguladı.

Şerefhan, Türk futbol tarihinde yaşananların bir kara leke olarak kaydedileceğini ifade etti. Olayların büyümesini engelleyemeyen hakemlerin maçı tatil etme kararı alamadığını belirten Şerefhan, TFF'nin futbolu yöneten değil, adeta seyreden bir kurum haline geldiğini savundu.

Son olarak, temiz spor ve temiz futbol adına, sporun birleştirici unsurunu ortadan kaldıran TFF yönetiminin acilen istifa etmesi gerektiğini vurgulayan Şerefhan, Türk futbolunun geleceğinin güvence altına alınması için bu adımın atılması gerektiğini dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar