CHP'den 15 vekili kapan Ali Babacan 5 vekil için hangi partinin kapısını çaldı

CHP'den 15 vekili kapan Ali Babacan 5 vekil için hangi partinin kapısını çaldı
TBMM’nin yeni yasama döneminde grup oluşturmayı hedefleyen Deva Partisi 5 ödünç vekil için DEVA Partisi lideri Ali Babacan '5 Ödünç vekil' için önce Demokrat Parti'nin kapısını çaldı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener'e de teklif götüren DEVA Partisi, şimdi gelecek cevapları bekliyor. İşte detaylar...

Millet İttifakı'nda yeni 'ödünç vekil' pazarlığı başladı. 6'lı masadaki CHP ve İYİ Parti dışındaki diğer partilerden ilk grubu kuran CHP'den 10'ar milletvekili alan Saadet ve Gelecek Partisi olmuştu. Kulislere göre DEVA Partisi'de grup kurmak için hazırlıklara başladı. 15 milletvekili olan DEVA Partisi'nin grup kurabilmek için 5 milletvekiline daha ihtiyacı var.

İLK DURAK DEMOKRAT PARTİ

ATV'nin haberine göre, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kalan 5 milletvekili için ilk olarak Demokrat Parti'nin kapısını çaldı. 3 milletvekili olan DP teklifi kabul etse bile Babacan'ın grup kurabilmesi için 2 milletvekili daha gerekiyor.

GÖZLER KILIÇDAROĞLU’NDA

Babacan'ın kalan iki milletvekili için adresinin yine CHP olacağı konuşulurken, CHP'den ödünç vekil istediği belirtiliyor. Babacan'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na İYİ Parti'ye verilen 'ödünç' vekilleri örnek verdiği ve hatta yerel seçimler için pazarlık yaptığı iddia edildi.

AKŞENER'E DE TEKLİF GÖTÜRDÜ

Deva Partisi’nin ödünç vekil konusunda CHP’nin yanı sıra İyi Parti’ye de teklif götürdüğü gelen bilgiler arasında. Altılı masaya kapılarını tamamen kapatan Meral Akşener’in, Babacan’ın ödünç vekil teklifine nasıl bir karşılık vereceği merak konusu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar