CHP örgüt içi meselelerini tartışma defterini kapattı

CHP örgüt içi meselelerini tartışma defterini kapattı
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tezcan, "Cumhuriyet Halk Partisi artık bu tüzük kurultayıyla örgüt içi meselelerini tartışma defterini kapattı." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Parti Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, partisinin 19. Olağanüstü Kurultayı'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kurultay'ın bir tüzük kurultayı olduğunu anımsatan Tezcan, mevcut parti tüzüğünü birinci maddeden son maddeye kadar yeniden ele aldıklarını söyledi.

Yeni tüzükle birlikte partinin 2019 hedeflerine yöneleceğini ifade eden Tezcan, "Cumhuriyet Halk Partisi, dünkü tüzük Kurultayını tamamlayarak örgüt için yapısal tartışmalar sürecini bitirdi. Artık partinin örgüt içine dönük yapacağı hiçbir tartışma kalmadı." ifadelerini kullandı.

Tüzük Kurultayına katkı veren herkese emeklerinden dolayı teşekkür eden Tezcan, güzel bir Kurultay düzenlediklerini dile getirdi.

Parti olarak geleceğe bakacaklarını ve 2019 yılında yapılacak genel ve yerel seçime odaklanacaklarını bildiren Tezcan, şöyle konuştu:

"Genel seçimlerde iki sandık olacak. Cumhurbaşkanlığı seçimi sandığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimi sandığı. Yani 2019 yılında üç önemli seçimi birlikte gerçekleştireceğiz. Örgütümüz bu duruma hazır. Bu tüzük değişikliğiyle yapısal anlamda da geleceğin siyasetini kurmak konusunda düzenlemesini tamamlamış durumda."

"Aktif bir örgüt yaratma konusundaki çalışmalarımız devam edecek"

İl başkanlıklarının yüzde 80'inin üyelik konusunda ayrım yapılması yönünde görüş bildirdiğine dikkati çeken Tezcan, "Ama kurultay buna 'hayır' dedi. Bu bir demokratik kültürdür, bu bir özgüvendir. Bu kararın başımız üzerinde yeri var, bu konuda hiçbir rahatsızlığımız yok. Bu, bundan sonrası üyenin etkin olmasını, eğitilmesini sağlayacak düzenlemler yapılmayacak anlamına geliyor. Üyenin eğitilmesi, sandığı beklemesi, aktif bir örgüt yaratma, militan üye oluşturma konusundaki çalışmalarımız devam edecek." dedi.

"Güçlü örgütlerle Türkiye'de iktidara gelmeyi hedefliyoruz"

Tüzük değişikliğiyle örgütün güçlendirildiğini, il ve ilçe başkanlıklarının bulundukları yerlerde örgütün yöneteceği hükmünün özel olarak vurgulandığını ifade eden Tezcan, "Hiçbir tartışmaya mahal bırakmamak üzere il ve ilçe başkanlıklarının, 'bulunduğu birimde sadece örgütün temsilcisi değil, örgütün yöneten kadrolar olduğu' tüzüğe ifade olarak da konuldu. Güçlü örgütlerle Türkiye'de iktidara gelmeyi hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Seçmen yoklaması yeni bir sistemdir"

Tezcan, cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili 4 ayrı tarifin getirildiğini belirterek, şu bilgileri verdi:

"Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi, cumhurbaşkanlığı adaylığı seçmen yoklaması, ön seçim, aday yoklaması ve merkez yoklaması yöntemlerinden herhangi biriyle yapılabilir. Bu yöntemlerin birkaçı birlikte uygulanabilir. Hangi yöntemlerin uygulanacağına Parti Meclisi karar verecek. Seçmen yoklaması yeni bir sistemdir. Bütün seçmelerin oy kullanacağı aday belirleme sistemini öngörür. Şu anda cumhurbaşkanlığı seçimi kanunu çıkmadığı için bu konuda yasal bir düzenleme olmadığı için ister önseçim olsun, ister seçmen yoklaması, isterse de aday yoklaması olsun hiç birisini yargının gözetiminde yapmanız mümkün değil, hakim gelmez. Çünkü bunun için bir kanun olması gerekir, bu kanuni düzenleme henüz yok. Bunları sadece örgüt denetiminde yapabilme imkanımız var. Yarın yasal düzenleme buna göre değişirse ona uygun yapabilme imkanımız olacak. Tüzüğün bu hükmü o esnekliği de içeriyor."

Tüzük değişikliğiyle yüzde 10 olan gençlik kotasının yüzde 20'ye çıkartıldığını vurgulayan Tezcan, yenilikler arasında Etik Kurul'un oluşturulmasının da bulunduğunu, bu kurulun partinin etik illeri belirleyeceğini söyledi.

Başarılı bir kurultay süreci geçirdiklerine dikkati çeken Bülent Tezcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyet Halk Partisi, artık bu tüzük kurultayıyla örgüt içi meselelerini tartışma defterini kapattı. Bundan sonra artık kimse örgüt içini tartışmayacak, bundan hep beraber hedef iktidar. Yerelde, yerel yönetimlerde iktidar, genelde Türkiye'de iktidar. Artık başka meşgul olacağımız hiçbir şey yok. Bu hedefe de güçlenen örgütlerimizle ve halkla beraber ulaşacağımıza inanıyoruz. Hiçbir tereddüdümüz yok."

"İktidar da bundan rahatsız olmuş görünüyor"

Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nurettin Yıldız'ın açıklamalarına tepkilerle ilgili bir soru üzerine, İslam'ın en güzel yorumunun Anadolu'da ortaya çıktığını vurgulayan Tezcan, İslam kültürünü yobaz bir anlayış ve kültürle değil, akıl, hoşgörü ve insan sevgisiyle harmanlayan kültürün Anadolu'nun bağrından ortaya çıktığını ifade etti. Tezcan, şunları söyledi:

"Ne yazık ki son dönemlerde yobazlığı İslam'dır diye anlatan bir anlayış, bir kültür özellikle yerleştirilmeye çalışılıyor. Bunlar bu topraklarda yeni değil ama yeni olan bir şey var ki 16 yıllık AK Parti iktidarı döneminde bu yobaz kültürün güçlenmesi için gerekli bütün para kaynakları açıldı. Bütün devlet imkanları açıldı, devletin bütün medya ve basın imkanları bunların eline verildi. Devletten beslenen vakıf, dernek ve kuruluşlar bunlara alan açıp bunların toplumun kafasını bulandırmasına zemin yarattı. İktidar eğilimindeki belediyeler bunların kitaplarını basarak, konferanslarını düzenleyerek bu yobaz kültürün iktidar desteğiyle topluma yerleşmesinin önünü açtılar. Şimdi sevindirici bir şey var ki iktidar da bundan rahatsız olmuş görünüyor. Akla ve bilime davet etme ihtiyacı duymuşlar. İnşallah bu çerçevedeki çabalar, hoşgörü ve akıl eksenindeki çabalar devam eder. Kafasında fes, aklının içerisinde delilikten başka şey olamayanları hastanelerde ziyaret etme kültürü yerine, aklı ön plana çıkartanları yüceltme kültürünü öne çıkarır iktidar anlayışı diye düşünüyoruz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar