Cerrahpaşa’da çalışan Dr. Tahsin Çınar, 11 saat süren ameliyattan sonra nöbet ücretlerine isyan etti

Cerrahpaşa’da çalışan Dr. Tahsin Çınar, 11 saat süren ameliyattan sonra nöbet ücretlerine isyan etti
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde görevli Dr. Tahsin Çınar, 11 saat süren bir ameliyatın sonrasında yaptığı paylaşımla nöbet ücretlerine isyan etti.

GÜNBOYU/ ESMA KARAYEL

7 yaşındaki hastasının 11 saat süren ameliyatından çıkan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde görevli Dr. Tahsin Çınar, sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafla nöbet ücretlerine tepki gösterdi.

“EMEĞİN VE BİLGİNİN DEĞERİ BU OLMAMALI”

Hastasının karnından çıkardıkları kitlenin fotoğrafını paylaşan doktor, şunları söyledi:

7 yaşında kız çocuğu, karnında 1 1cm kitle var. 11 saat sürdü ameliyatı. Tüm ekip perişan oldu. Nöbet ücreti olarak saatlik 85 TL ödeyecek devlet bize. 5 dakika taksiye binip Marmaray’a gitsek 70 TL ödeyeceğiz. Hepsini geçtim şartlar böyle devam ederse bu ameliyatı devlette yapacak doktor bulmak imkansızlaşacak. Emeğin ve bilginin değeri bu olmamalı.

uuuuu.jpg

2022 Haziran ayında ise İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı, şiddete karşı yapılan eyleme ve TTB grevine katıldığı gerekçesiyle Doktor Tahsin Çınar hakkında disiplin soruşturması başlatmıştı.

Çınar, birkaç ay önce yaptığı paylaşımda da nöbet ücretlerine şu ifadelerle tepki göstermişti:

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde doktor olarak sabaha kadar Anesteziyoloji ve Yoğun Bakım nöbeti tuttum. Nöbet için kazandığım ücret 680₺. (Servis nöbeti tutan arkadaşlar 460₺ kazandı) Yol ve yemek masraflarını çıkarınca geriye kaldı 200₺. İlk fırsatta doktorluğu bırakma kararı alıyorum.

.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar