Cengiz Topel Yıldırım kimdir? İyi Parti Ankara Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım kaç yaşında, nereli?

Cengiz Topel Yıldırım kimdir? İyi Parti Ankara Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım kaç yaşında, nereli?
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. İyi Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım oldu. Peki Cengiz Topel Yıldırım kimdir? İyi Parti Ankara Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım kaç yaşında, nereli?

Cengiz Topel Yıldırım kimdir?

Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte partiler adaylarını açıklamaya başladı. İyi Parti bu yerel seçimlerde CHP'nin adayını desteklemeyeceğini ve kendi adaylarını çıkarma kararı almıştı. Bu kapsamda İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayını Cengiz Topel olarak açıkladı. Peki Cengiz Topel Yıldırım kimdir? İyi Parti Ankara Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım kaç yaşında, nereli?

CENGİZ TOPEL YILDIRIM KİMDİR?

Lise yıllarında Etlikspor'da amatör lisanslı futbol oynayan Yıldırım, daha sonrasında Ankaragücü'nde futbol kariyerine devam etti.

2008 yılında Ankaragücü Yönetim Kurulu'nda yer aldı. Aynı zamanda bir dönem Ankaragücü Spor Kulübü başkanlığı görevini üstlendi.

2014 yılında büyükşehir belediye başkanlığı için aday adayı oldu, ancak tercihini o dönem Mansur Yavaş'tan yana kullanarak destek verdi.

2019 yerel seçimlerinde de adı geçen Yıldırım, o dönemde siyasi kulislerde adaylar arasında konuşulan isimlerden biri oldu.

2016 yılından itibaren eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanlığını üstlendi.

Cengiz Topel Yıldırım, futbolculuk kariyerinden siyasete uzanan bir geçmişe sahip. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanlığı görevinde bulunduktan sonra şimdi ise İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak siyasette kendini gösterdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar