Çalışma Bakanı Işıkhan emeklilere seslendi: 2 gün sonra duyurulacak zam haberini açıkladı

Çalışma Bakanı Işıkhan emeklilere seslendi: 2 gün sonra duyurulacak zam haberini açıkladı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca emeklinin aylardır beklediği zam konusunda net tarih vererek, ilk kabine toplantısını işaret etti. 9 Ekim tarihinde yapılacak toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri için yapılacak zam hamlesini resmen açıklaması bekleniyor.

Emekliler için temmuz ayında yapılan artış yüzde 25 ile sınırlı kalırken, bu zammı yalnızca kök aylıklara uygulayan iktidar, halihazırda 6 milyona yakın en düşük emekli maaşı alan vatandaşın eline geçen parada hiçbir artış yaşanmamasına neden olmuştu.

28 Şubat'ta Meclis'ten geçen EYT düzenlemesiyle birlikte sayıları 15 milyona çıkan emeklilerin çok büyük bir bölümü, aldığı aylıklar ile yaşamını sürdürememekte. Türkiye'deki 12 milyon emeklinin asgari ücret ve altında aylık aldığı belirtilirken, AKP iktidarında emekli maaşları sefalet ücretlerine kadar gerilemiş durumda.

ÇALIŞMA BAKANI TARİH VERDİ

Aylardır hükümete isyan eden emekliler, kendilerine yönelik yeni bir adım atılması talebinde bulunurken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, özellikle en düşük emekli maaşı konusunda Ekim ayında yeni bir düzenlemeye gidileceğini belirtmişti.

AK Parti'nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Işıkhan, memur emeklisi, Bağ-Kur ve SSK emeklisi vatandaşlar için atılacak zamlar hakkında nihai kararın ilk kabine toplantısı sonrası duyurulacağını belirtti.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Işıkhan, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, müjde olarak verdiği işçi, memur ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile ilgili çalışmayı kabine toplantısı sonrası milletimizle paylaşacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

twit-1.jpg

PAZARTESİ GÜNÜ ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Son olarak 26 Eylül'de Beştepe'de toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin, sıradaki toplantısının 9 Ekim'de yapılacağı bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu toplantının ardından emekli zamları konusunda net açıklamalar yapacağı düşünülürken, milyonlarca emeklinin beklentisi yıl sonu gelmeden hızlı bir ek zam hamlesinin atılacağı yönünde.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesi emeklilerden gördüğü tepkiyi tersine çevirmek isteyen iktidarın ilk hamlesinin en düşük emekli maaşları konusunda geleceği tahmin edilmekte. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, tüm emeklileri kapsayacak bir artışın Ocak ayına kadar yapılmasının pek mümkün gözükmediğini belirtirken, Ekim ayı içerisinde taban aylıklara seyyanen bir zam yapılmasının muhtemel olduğunu belirtirken, en düşük emekli maaşının 10 bin lira seviyesine çekilmesinin beklendiğini duyurdu.

29 EKİM'DE EMEKLİYE İKRAMİYE VERİLECEK Mİ?

Türkiye'de sayıları 15 milyonu aşan emekliler için 2018 yılından beri Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda 2 kez bayram ikramiyesi ödenmekte. Bu yıl 2 bin lira olarak hesaplara aktarılan bu tutarın, bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin liraya çekileceği ve 29 Ekim'de Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı şerefine emeklilere verileceği iddia edilmişti.

Yetkililer, söz konusu ikramiye söylentilerini yalanlamazken, AKP'li Hamza Dağ bu konuda Maliye Bakanlığı tarafından bir çalışma yürütüldüğünü doğrularken, net ifadeler kullanmaktan kaçındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından pazartesi günü kabine toplantısı sonunda yapılacak açıklamada ikramiyeler hakkında bir mesaj verilip verilmeyeceği henüz bilinmiyor.

Ekim ayının ilk haftası geride kalırken Erdoğan'ın 9 Ekim'de ikramiye konusuna değinmemesi halinde söz konusu uygulamanın hayata geçmeyeceği düşünülürken, ikramiye kararının alınması halinde gelecek haftalarda tüm emeklilerin banka hesabına 5 bin lira yatırılacağı tahmin edilmekte.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Öne Çıkanlar