Çağlayan Adliyesi'ndeki terör saldırısının şüphelileri sağlık kontrolünden geçirildi

Çağlayan Adliyesi'ndeki terör saldırısının şüphelileri sağlık kontrolünden geçirildi
İstanbul Adliyesi önündeki polis kontrol noktasına yönelik bir terör saldırısı girişimiyle alakalı soruşturmada gözaltına alınan 90 şüpheli sağlık kontrolünden geçirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından DHKP/C'li terör örgütü mensubu olan Emrah Yayla ve Pınar Birkoç'un Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde polis kontrol noktasına yönelik yaptığı silahlı saldırısıyla alakalı soruşturmada yeni şüpheliler belirlenerek gözaltı kararları verilmişti.

İçişleri Bakanı olan Ali Yerlikaya, dün yaptığı bir açıklamada, soruşturma kapsamında 25 ayrı adrese operasyon düzenlendiği ve 40 kişinin gözaltına alındığını ifade etmiş, operasyonların devam ettiğini belirtmişti.
Soruşturma kapsamında, İkitelli, Küçükçekmece, Sarıyer Armutlu Mahallesi, Beyoğlu Okmeydanı ve Esenyurt başta olmak üzere tam 67 adrese yapılan operasyonlarda gözaltı sayısı 90'a yükseldi.

Saldırı ile alakalı gözaltına alınan 90 şüpheli sağlık kontrolü için Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada işlemleri biten şüpheliler tekrar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar