Bursa’nın fethi coşkuyla kutlandı

Bursa’nın fethi coşkuyla kutlandı
Osmangazi Belediyesi'nin bu yıl düzenlediği 19. Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri başladı. Şenlikler, 28 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek Rahvan At Koşusu ile sona erecek.

Osmangazi Belediyesi, Bursa'nın fethinin 698. yılında düzenlediği 19. Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri ile Bursalıları tarihi bir yolculuğa çıkartıyor. Nisan ayı boyunca spor, kültür ve sanat etkinliklerinin yer alacağı şenlikler, Saltanat Kapı'dan başlayarak Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nde son bulan Fetih Yürüyüşü ile başladı. Köy düğünlerinden geleneksel etkinliklere kadar çeşitli programlar düzenlenen şenlikler, Dereçavuş'ta nikah töreni ve eğlencelerle devam etti. Uluslararası Tarihi Kent Koşusu ve halk koşusu gibi etkinliklerle devam eden şenlikler, Rahvan At Koşusu ile sona erecek.

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, şenliklerin Bursa'da coşkulu bir atmosfer oluşturacağını belirterek, şunları söyledi: "Çanakkale zaferi için 23 yıl boyunca sabırla beklenen büyük bir medeniyetin eşsiz mirası olan Çanakkale'deki zaferle en çok şehit veren şehir olan Bursa'mızın fethinin 698. yıl dönümü kutlamalarına hoş geldiniz. Osmangazi Belediyesi olarak, geleneksel olarak düzenlediğimiz 19. Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri'ni büyük bir coşku ve adına yakışır bir şekilde kutluyoruz. Şehrimizi adeta bir bayram havasına sokacak etkinliklerle, Bursa'nın kurtuluş felsefesini bilimsel toplantılar, sportif faaliyetler ve yaşam kültürüyle canlandırıyoruz."

Önceki dönem Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da şenliklerin her yıl daha da büyüyerek devam ettiğini ve büyük katılımla gerçekleştiğini ifade etti. Uluslararası Osmangazi Kent Koşusu ve Tarihi Kent Koşusu Halk Maratonu gibi etkinliklerin yanı sıra, Rahvan At Koşusu gibi önemli etkinliklerle şenliklerin sona ereceği belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar