Bunu yapan emekliler yandı: Bankalardan maaş promosyonu alamayacaklar

Bunu yapan emekliler yandı: Bankalardan maaş promosyonu alamayacaklar
Enflasyonda yaşanan yükseliş sonrası aldığı maaş ile geçinmekte zorlanan milyonlarca emekli gözünü bankaların verdiği maaş taşıma promosyonlarına çevirdi. Anacak, emekli maaş promosyonunu 7 bin 500 lira yapan bazı bankalar, kredi kullanmış olan binlerce müşterisinin promosyonunu yenilemedi. Bloke nedeniyle de emekliler maaşlarını başka bankaya taşıyamıyor.

BUNU YAPAN MİLYONLARCA EMEKLİ PROMOSYON ALAMAYACAK!

2018 ve sonrasında gerek enflasyonda yaşanan artış ve dolarda yaşanan yükseliş sonrası aldıkları maaş adeta eriyen milyonlarca emekli, geçinmek için farklı yollara başvurmak zorunda kalıyor. Pek çok vatandaş büyük şehirlerden kendi memleketlerine göçerken, kimileri ise maaşlarına ek olarak alabilecekleri ücretleri merak ediyor.

Paramedya''da yer alan habere göre, SGK’nın sahipsiz bıraktığı binlerce emekli, bankaların şeytanın bile aklına gelmeyecek bir yöntemi uygulaması nedeniyle maaş promosyonu alamayacak. Emekli maaş promosyonunu 7 bin 500 liraya çıkartan bazı bankalar, eski müşterilerine promosyon yenilemesi yapıp parayı hesaplarına yatırırken, kredi kullanmış olan binlerce müşterisine ödeme yapmadı.

Bankaların sistemlerinde yaptığı bir düzenleme ile kredi kullanan müşterilere promosyon yenilenmesi yapılmıyor. Söz konusu emekli müşteri, maaşını başka bankaya taşımak istediğinde ise hiç bir gecikme olmamasına rağmen “kredini kapatmadan maaş taşıyamazsın” yanıtını alıyorlar.

Bazılarının düşük faizle 2 yıllık aldıkları krediler nedeniyle promosyon için maaşlarını başka bankaya taşıyamıyorlar. Bankanın “SGK nezdinde”  koyduğu bloke kaldırılamıyor. Hukukçular, bankaların yaptığı bu blokenin hukuksuz olmasına rağmen ısrar ettiğini belirterek, “Bunun için dava açmak gerekiyor. Ancak bu tür davanın sonuçlanması belki 2 yıl bulacak. SGK’nın bu konuya müdahil olup sorunu çözmesi gerekiyor.  Banka emekli maaşına hiç bir süretle bloke koyamaz ama keyfi olarak koyuyor” diye konuşuyorlar.

Emekli promosyonundan bankalarda kredisi bulunan yaklaşık 4 milyon emekli faydalanamıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar