Bunları yiyen bütün gün acıkmayacak! Sahurda tüketildiğinde tok tutan 10 yiyecek

Bunları yiyen bütün gün acıkmayacak! Sahurda tüketildiğinde tok tutan 10 yiyecek
Sahurun doğru bir şekilde yapılması, oruç tutanların gün boyunca daha enerjik olmalarına yardımcı olabilir. Ancak sahurda dengeli beslenilmediğinde, düşük enerji seviyeleri ve baş ağrıları gibi olumsuz sonuçlarla karşılaşılabilir. İşte, Ramazan ayında gün boyunca yorgun ve bitkin hissetmemek için sahurda tercih edilebilecek yiyecekler…

"Sahur" olarak adlandırılan bu öğün, İslam geleneğinde önemli bir yer tutar. İnsanlar bu öğünde rutin beslenme tarzlarından farklı bir yeme alışkanlığına sahip oldukları için, bu duruma alışamayanlar gün içinde açlıkla başa çıkmakta zorlanabilirler. Bu nedenle, sahurda tüketildiğinde tok tutan ve gün boyunca enerjik kalınmasını sağlayacak bazı yiyecekleri derledik. İşte, detaylar...

SAĞLIKLI YAĞLAR

Sahurda tüketilecek olan sağlıklı yağlar, tok tutucu özellikleriyle önemli bir rol oynar ve dengeli bir beslenmenin ayrılmaz bir parçasıdır. Avokado, fındık ve öğütülmüş keten tohumu gibi sağlıklı yağ kaynaklarına örnek verilebilir.

MEYVE VE SEBZELER

Meyve ve sebzeler lif açısından zengin oldukları gibi çeşitli vitamin ve mineraller de içerirler. Ayrıca, bazı meyve ve sebzeler yüksek su içeriğiyle sahurda sıvı alımını destekleyebilirler. Özellikle salatalık ve marul gibi yüksek su içeriğine sahip olanları tercih edilebilir.

ELMA

Elma, içerdiği lif ve düşük şeker oranıyla kan şekerini dengelemeye yardımcı olurken, uzun süre tokluk hissi sağlayabilir ve sindirim sistemini destekleyen pektin adlı bileşiği içerir.

3670045-ff45fbd5b8025849d66687c467cbfcf4-640x640.jpg

MUZ

Muz, içerdiği potasyum ile sahurda tok kalmanıza yardımcı olabilir.

TARÇIN

Kan şekerini dengelerken tokluk hissi sağlayan bir baharat olan tarçın, yoğurt, süt ve meyvelerle birlikte tüketilebilir.

TAM TAHILLI KARBONHİDRATLAR

Basit karbonhidratlar yerine tam tahıllı karbonhidratlar tercih edilmelidir. Tam tahıllı karbonhidratlar lif açısından zengindir ve enerjinin daha yavaş salınmasını sağlayarak uzun süre tok kalmanıza yardımcı olabilir. Bu gruba yulaf, kinoa ve arpa gibi gıdalar örnek verilebilir.

3670045-76e7a85a2a70e48bc97710d5806883e5-640x640.jpg

KURUYEMİŞLER

Ceviz, badem ve fındık gibi kuruyemişler sağlıklı yağlar ve lif içeriğiyle tok kalmanıza yardımcı olabilir. Ancak tuzsuz ve işlenmemiş olanları tercih edilmelidir.

PROTEİN ZENGİNİ GIDALAR

Protein, karbonhidrat ve yağlara kıyasla daha fazla tokluk sağlar. Bu nedenle, sahurda protein içeriği yüksek gıdalar tüketmek önemlidir. Yağsız et, balık, baklagiller, tofu ve süt ürünleri iyi protein kaynaklarıdır.

3670045-aadec1a2236421fa4c817b726939ab7f-640x640.jpg

YUMURTA

Yumurta, protein ve vitamin açısından zengin bir besindir ve sahurda tüketildiğinde uzun süre tok kalmanıza yardımcı olabilir. Haşlanmış veya poşe yumurta tercih edilmelidir.

LOR PEYNİRİ

Protein içeriği yüksek olan lor peyniri, tokluk hissi sağlarken tuzsuz olması nedeniyle gün boyunca susamanızı engelleyebilir. Bu nedenle, sahur sofralarında lor peynirine yer verilebilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar