Bu ne perhiz bu ne lahana! Özgür Özel bedelli askerlik yapanlara rest çekti geçmişi ele verdi

Bu ne perhiz bu ne lahana! Özgür Özel bedelli askerlik yapanlara rest çekti geçmişi ele verdi
'Bedelli askerlik yapanlardan oy istemiyoruz' açıklamasıyla tepkilerin odağı olan Özgür Özel’in 2018 yılında 'Bedelli askerlik uygulaması ile ilgili paylaşım yaptığı ortaya çıktı.

Manisa’nın Soma ilçesinde partililere seslenen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in seçim çalışmaları kapsamında yaptığı bir konuşma tepki çekti.

Bedelli askerlik yapanlara yönelik açıklamalar yapan Özgür Özel, "Türkiye'yi sevenlerden oy istiyoruz. Bedelli askerliğe kaçanlardan değil. Gerekirse bu vatan için canını vermeye razı olanlardan oy istiyoruz" dedi. Sosyal medyada tepki alan konuşma sonrası askerliğini bedelli olarak yapan birçok vatandaş Özel'e sert çıktı.

GEÇMİŞİ PEŞİNİ BIRAKMADI

Özel'in bu konuşmasının ardından daha önce Meclis'ten bedelli askerliğin geçmesi gerektiğini söylediği açıklamalar yeniden gündeme geldi. Daha önce bazı CHP'li milletvekilleriyle Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuşan Özgür Özel, oluşan yığılmadan dolayı bedelli askerliğin Meclis'ten geçmesi gerektiğini belirtmişti.

Bedelli askerlikle ilgili, belirlenen parayı ödeyemeyecek durumda olduğu belgelenen kişilerin de kapsama alınmasını istediklerini söyleyen Özel, bedelli askerlikten gelecek kaynağın nasıl harcanacağına da itiraz ettiklerini vurgulamıştı.

65e3191b101cd989-w1200xh809.webp

Özel, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: "Bedelli askerlik uygulamasının Meclis'ten geçmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü muazzam bir yığılma var. Askerlikle ilgili kalıcı hakkaniyetli doğru bir çözüm bulamadılar. Ve sürekli bir yığılma oluyor. Daha sonra bedelli uygulamasıyla bu yığılmayı önlemeye çalışıyorlar. Bu paranın harcanması gerektiği yer askerdeki fakir erlerin ailelerine yardım yapılmalıdır bu parayla. Bu para bunun dışında bir yere harcanacaksa şehit yakınları gazilerden başka yer olmamalıdır."

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar