Bu hastalığa dikkat! Üçüncü evreye kadar sinsice ilerliyor

Bu hastalığa dikkat! Üçüncü evreye kadar sinsice ilerliyor
Kayseri'de bulunan Acıbadem Kayseri Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mehmet Dolanbay, 8 Mayıs Dünya Yumurtalık Kanseri Günü dolayısıyla yumurtalık kanseri hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Dr. Dolanbay, yumurtalık kanserini erken evrede tespit etmenin mümkün olduğunu muayene ve ultrasonografi ile yapılacak kontrollerle sağlanabileceğini ifade etti. Bu kanserin tarama testinin olmaması nedeniyle genellikle geç dönemde teşhis edildiğini belirten Dr. Dolanbay, erken tanının önemini vurguladı.

Halk arasında yanlış bilinen konulardan birinin CA-125 tümör belirteci olduğunu söyleyen Dr. Dolanbay, bu belirtecin doğrudan yumurtalık kanseri tanısı koymadığını ve sadece tedaviye verilen cevabı gösterdiğini açıkladı. Dolayısıyla rutin kontrollerin önemine dikkat çekti.

aw199414-01.jpg

Hastalığın tedavi süreci hakkında da bilgi veren Dr. Dolanbay, tedavide öncelikle cerrahi müdahalenin uygulandığını ve ardından hastalığın evresine göre tedavi planı yapıldığını belirtti. Hastaların cerrahi sonrası kemoterapi aldıklarını ve rutin takiplerine devam ettiklerini ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar