Bu geceden itibaren... Zam sırası onda!

Bu geceden itibaren... Zam sırası onda!
Seçimlerden sonra zamların arkası kesilmiyor. Dün sabah da çay ve şekere yüksek oranda zam yapılmıştı. Şimdi ise benzin fiyatının, bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 18-19 kuruş artması bekleniyor.

Seçim öncesi zam konusunu geri planda tutan AKP hükümeti İstanbul Belediye Başkanlığı seçimi de bitince zamma sarıldı. Şekere yüzde 16, çaya yüzde 15 zam gelirken, sırada yeni ürünler var. Motorinden sonra benzine de bu geceden geçerli olacak şekilde zam gelmesi bekleniyor.

Önceki gün motorine 29 kuruş zam geldiği; pompa fiyatına bu zammın 21 kuruş olarak yansıyacağı haberi gelmişti. Yılbaşından bu yana başta benzin olmak üzere akaryakıt ürünlerine 11 kez zam geldi.

Bugün de bu geceden itibaren geçerli olmak üzere benzine büyük zam yapılması bekleniyor. 

Dün sabah da çay ve şekere yüksek oranda zam yapılmıştı. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) kuru çaya yüzde 15 zam yaptı. Çaykur, artan yaş çay ürün, işçi ve işletme maliyetlerini göz önünde bulundurarak kuru çaya zam yapma kararı aldı. Zam dün fiyatlara yansıdı. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde bir süredir çay sektörü temsilcileri maliyet artışları nedeniyle kuru çaya zam talebinde bulunuyordu. AKP 31 Mart ve 23 Haziran seçim süreci kampanyasında çay dağıtmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar