"Bu faiz politikası aslında bir sömürü aracı"

"Bu faiz politikası aslında bir sömürü aracı"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hepimizin aynı gemide bulunduğunun farkında olmayan birileri, sırf kaptanı sevmedikleri için geminin dibini delmeye, direğini de devirmeye çalışanlara destek veriyor. Hamdolsun, milletimiz tüm bu oyunları görüyor." dedi.

"Bu faiz politikası aslında bir sömürü aracı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Ekonomi Şurası'nda katılımcılara hitap etti.

Türkiye'nin terörle mücadelesinin süreceğini ifade eden Erdoğan, "Yaşadıklarımız ve ortaya çıkan hakikatler bize, FETÖ, DEAŞ, PKK gibi terör örgütlerinin başını tamamen ezmeden güvenle ve tam kapasiteyle yoluna devam etmekte zorlanacağımızı gösteriyor." dedi.

"Milletimiz bu oyunları görüyor"

Erdoğan, "Hepimizin aynı gemide bulunduğunun farkında olmayan birileri, sırf kaptanı sevmedikleri için geminin dibini delmeye, direğini de devirmeye çalışanlara destek veriyor. Hamdolsun, milletimiz tüm bu oyunları görüyor." diye konuştu.

"Evet' demek için yola çıktık"

Anayasa değişikliğine ilişkin referanduma dair açıklamalarda bulunan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bizler, bayrağımızın karşısına dikilenlerin karşısında olmak için, bu cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine 'evet' demek için yola çıktık. Kandil'dekilerle omuz omuza verenler, onlarla beraber bu ülkede bir şeyler yapmak isteyenlere karşı bu adım atılmıştır. Ben onun için bu yolculuğu kutlu yolculuk olarak telakki ediyorum, kabul ediyorum ve inanıyorum ki benim milletim 'evet' demek suretiyle bu yolculuğu onaylayacaktır." 

"Gümbür gümbür aşağı çekmemiz lazım"

İşsizlik oranlarının düşürülmesinin önemine işaret eden Erdoğan, "İşsizlikte oranı bir defa şöyle gümbür gümbür aşağıya çekmemiz lazım. O zaman, o derecelendirme kuruluşları falan filan var ya... Ne gerekçeler yazmışlar, ne gerekçeler. Sana ne be. Türkiye'de anayasa oylaması, sana ne. Sen kimsin ya." dedi.

"İstihdam seferberliği başlatıyoruz"

TOBB'un tüm üyeleri nezdinde yeni bir istihdam seferberliği başlattıklarını vurgulayan Erdoğan, "Bugün başlattığımız istihdam seferberliğine birliğimizin tüm üyelerini, tüm illerimizi etkin bir şekilde katılmaya davet ediyorum." diye konuştu.

"Bu faiz politikası aslında bir sömürü aracı"

Türkiye'nin faiz politikasından şikayetçi olduğuna dikkati çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemin faiz politikasından şikayetçiyim. Bu faiz politikasıyla ülkem kalkınmaz. Bu faiz politikası aslında bir sömürü aracıdır. Bunu da özellikle söylemek istiyorum. Zira girişimci, atacağı adımları neyle atacak, alacağı düşük faizli krediyle. Fakat Merkez Bankasının ilan ettiği faiz oranını ikiye katlayarak kalkıp da kredi vermeye yönelirsen yüzde 15, 16, 17 ile bu ülkede biz bir yere varamayız. Onun için finans sektörünün patronlarını özellikle insafa davet ediyorum."

"Enflasyonu doğuran bir numaralı sebep faiz"

Faizle enflasyonun doğru orantılı olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunlar kaydetti:

"Enflasyon için bazıları farklı sebepler üretiyorlar. Yok domates, patates, hıyar fiyatları artmış. Hepsi hikaye... Hepsinin dayandığı yer faizdir, faiz. Enflasyon neticedir, faiz sebeptir. Enflasyonu doğuran bir numaralı sebep faizdir. Faizle enflasyon doğru orantılıdır, ters orantılı değildir. Kimse bunu bize yutturmasın. Ama ne yazık ki bakıyoruz, güvendiğimiz, inandığımız birçok mahfil burada hala aynı yanlışı işliyor. Ben diyorum ki TOBB çatısı altında hep birlikte bu mücadeleyi vereceğiz. Hükümetimiz de inanıyorum ki bu konuda kararlı duruşla bu süreci işleyecektir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar