Brezilya'dan et ithalatını durdurdular

Brezilya'dan et ithalatını durdurdular
Suudi Arabistan ile Mısır'ın, Brezilya'da ortaya çıkan bozuk et skandalının ardından bu ülkeden et ithalatını durdurduğu bildirildi.

Brezilya'dan et ithalatını durdurdular

Suudi Arabistan Gıda ve İlaç Genel Müdürlüğü'nün açıklamasında, Brezilyalı 4 şirketten sığır ve kümes hayvanları eti ile et ürünleri ithalatının durdurulduğu ifade edildi. Açıklamada, bu kararla, Körfez standartlarına aykırı et sevkiyatının durdurularak halk sağlığının korunmasının amaçlandığı belirtildi. Piyasada bulunan söz konusu şirketlere ait ürünlerin toplatılmasıyla ilgili gerekli tedbirlerin alınacağı kaydedildi.

Şirketlere inceleme başlatıldı

Mısır Tarım Bakanlığı sözcüsü Hamid Abduddayim de et ithalatının durdurulması kararının, ithalatçı firmalarla yürütülen soruşturmalar sonuçlanıp etlerin bozuk olmadığı anlaşılıncaya kadar uygulanacak "ihtiyati" bir karar olduğunu söyledi.

Dünyanın en büyük et ihracatçılarından Brezilya’da bozuk etlerin son kullanım tarihlerinde hile yapma, etlere kimyasal madde ve su karıştırma iddiasıyla 21 et üreticisi şirket soruşturulurken, 3 şirkete üretim yasağı getirilmişti.

Skandalın ortaya çıkmasının ardından Çin, Güney Kore ve Şili, Brezilya'dan et ithalatına kısıtlamalar getirirken, Avrupa Birliği bu ülkeden et ithalatını geçici olarak durdurmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar