Brent petrolde işlemlere ara!

Brent petrolde işlemlere ara!
Petrol piyasalarında Paskalya tatili dolayısıyla bugün işleme ara verildi.

Perşembe günü, Brent petrolün varil fiyatı 85,69 dolardan işlem görmeye başladı ve günü 86,95 dolar seviyesinde tamamladı. Aynı gün, Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 83,12 dolardan alıcı buldu.

Geçen hafta Rusya'nın başkenti Moskova'da meydana gelen terör saldırısı ve petrol rafinelerine yapılan saldırılar endişeleri artırdı, bu da petrol fiyatlarını destekledi. Ayrıca, İsrail'in BMGK'nin Gazze Şeridi'nde kalıcı ateşkes talebini dikkate almaması ve savaşın devam edeceği beklentilerini yükselterek fiyatları artırdı.

İran destekli Husilerin Filistin'e destek ve ABD ile İngiltere'nin Yemen'e saldırılarına karşı Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nde saldırılarını sürdüreceklerini belirtmeleri, petrol ve akaryakıt taşımacılığının yoğun olduğu bölgelerde aksamalar yaşanabileceği korkusunu artırdı ve fiyatları destekledi.

Öte yandan, ABD'nin ticari ham petrol ve benzin stoklarının geçen hafta arttığını gösteren veriler, fiyatları aşağı yönlü baskıladı. ABD Enerji Enformasyon İdaresi, ülkedeki ticari ham petrol stoklarının yaklaşık 3,2 milyon varil, benzin stoklarının ise yaklaşık 1,3 milyon varil arttığını açıkladı. Bu durum, ABD'de talebin zayıfladığına işaret ederek fiyatları aşağı çekti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar