Böyle vicdansızlık görülmedi! Kardeşini ve hamile eşini sokağa attı

Böyle vicdansızlık görülmedi! Kardeşini ve hamile eşini sokağa attı
Adana'nın Merkez Seyhan ilçesinde Berfedan Altın (29) ve 9 aylık hamile eşi Rukiye Doğan (28), yaşadıkları evden ağabeyi tarafından kovuldu. Çift bu kış günlerinde sokaklarda derme çatma bir çadırda yaşam mücadelesi veriyor.

Geçen yıl dini nikahla bir araya gelen ve Altın'ın ağabeyinin evinde yaşamaya başlayan çift, kısa süre içinde geçimsizlik yaşadı. İddialara göre, beş ay önce yaşanan tartışma sonrasında ağabeyleri tarafından evden kovulan çift, maddi zorluklarla boğuşarak sokaklarda yaşamaya başladı. Hamilelik dönemindeki Doğan'ın çadırda doğum yapma endişesiyle kıvranması ise durumu daha da iç karartıcı hale getiriyor.

65d07866b36182af9a835c43.webp

“BEBEĞİMİZE NEREDE BAKACAĞIZ”

Altın, yaşadıkları zorlukları şu sözlerle dile getiriyor: "Eşimle evlenmeye karar verdiğimizde ailem, 200 gram altın takmak yerine ağabeyimin iki katlı evinin bir katında oturmamızı istedi. Ağabeyim bizi evden kovdu. Şimdi ne altınımız var ne de evimiz. Gidecek hiçbir yerimiz yok. Çadırdaki battaniyelerle kışı geçiriyoruz. Kısa bir süre sonra bebeğimiz doğacak. Biz bebeğimize nerede bakacağız?"

65d078adb36182af9a835c49.webp

“KONTEYNERİMİZ OLSA KALACAK YER SORUNUMUZ ÇÖZÜLÜR”

Mahalle sakinlerinin destek olmaya çalışmasına rağmen, çiftin maddi sıkıntıları çözülemiyor. Altın, çaresizlik içinde şunları ekliyor:

"Kazandığım para kurtarmıyor. Kimseye muhtaç olmayayım diye meyve satıyorum ama kurtarmıyor. Bir konteynerimiz olsa belki kalacak yer sorunumuz çözülür."

Belediyenin çadırı kaldırmak için kendilerine ay sonuna kadar süre verdiğini belirten Altın, çaresizlik içinde yaşadığı dramı herkese duyurarak yardım eli uzatılmasını diliyor.

65d078adb36182af9a835c58.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar