Boykot işe yaradı, gazlı içeceklerde satışlar da düştü

Boykot işe yaradı, gazlı içeceklerde satışlar da düştü
İsrail'İn Gazze'ye yönelik saldırılar ve yaşanan insanı dramın ardından, birçok kişi ve işletme tarafından desteklenen marka boykotları, gazlı içecek sektöründe talep düşüşüne neden oldu.

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, yaşanan boykotların etkisiyle, gazlı içeceklere olan talebin belirgin bir şekilde azaldığını açıkladı.

Bingöl, 7 Ekim'den bu yana devam eden boykot kararlarının yansımalarını değerlendirirken, birçok restoran ve lokanta sahibinin Gazze'deki şiddetli saldırıların ardından, kendi isteğiyle gazlı içecekleri satmama kararı aldığını belirtti. Bingöl, yaptığı açıklamada, "Şu anda benim gözlemim, restoran ve lokantaların yarısı boykot ürünlerinden olan gazlı içecekleri satmıyor. Bu durum işletmelerin cirosunu olumsuz etkilemedi" ifadelerini kullandı.

Boykotun etkilerini değerlendiren Bingöl, aylık bazda yeme-içme sektöründe gazlı içecek satışlarının yüzde 20 civarında düştüğünü belirtti. Restoran ve lokantalarda ise gazlı içecek satışlarının yüzde 50'den fazla azaldığını söyleyen Bingöl, boykot bilincinin canlı tutulması gerektiğini vurgulayarak, "Boykotun sürekli ve geçerli olabilmesinin tek yolu var, muadilini ve daha iyisini yapacaksın." dedi.

Bingöl, müşterilere yönelik ise, "Benim restoranımda müşterilerimin yüzde 70-80'i demirhindi şerbeti içiyor. 'Gazlı içecek yok ama muadili var' diyorum. Boykot meselesinde özellikle gazlı içeceklere alternatif olacak, çok da lezzetli olan geleneksel içeceklerimiz var. Şerbet, ayran ve Türk kahvesi gibi lezzetlerimizi daha fazla tanıtmalı, daha fazla tercih edilir yapmalıyız." şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar