Borsa günü yükselişle kapattı

Borsa günü yükselişle kapattı
Borsa İstanbul'da BIST100 endeksine ilişkin veriler paylaşıldı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,80'lik bir artışla 9.722,09 puan seviyesinden tamamladı.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 77,07 puanlık bir yükseliş yaşarken, toplam işlem hacmi ise 102,2 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 2,77, holding endeksi ise yüzde 0,69 değer kazandı.

Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,50'lik artışla finansal kiralama faktoring sektörü olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 7,42'lik düşüşle spor sektörü oldu.

Analistler, küresel pay piyasalarında ABD Merkez Bankası'nın faiz indirim zamanlamasıyla ilgili belirsizliklerin devam etmesi nedeniyle karmaşık bir seyir izlendiğini belirtti.

Yarın yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısında açıklayacağı faiz kararı, yurt dışında ise ABD'de büyüme, toptan stoklar ve haftalık işsizlik başvurularının izleneceğini dile getiren analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.800 ve 9.900 seviyelerinin direnç, 9.600 ve 9.500 puanın ise destek konumunda olduğunu vurguladı.

AA Finans'ın yaptığı beklenti anketine katılan ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit bırakmasını bekliyor.

Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin ortalaması ise yüzde 45 olarak gerçekleşti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar