Borsa günü düşüşle açtı

Borsa günü düşüşle açtı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk saatlerinde yüzde 0,98 oranında bir düşüşle 9.431,16 puandan işlem görmeye başladı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, açılışta önceki kapanışa göre 93,42 puan ve yüzde 0,98 değer kaybı yaşayarak 9.431,16 puana geriledi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,65 ve holding endeksi yüzde 1,22 oranında düşüş kaydetti. Tüm sektör endeksleri değer kaybederken, en çok düşüş yaşayan ise yüzde 2,67 ile gayrimenkul yatırım ortaklığı sektörü oldu.

Dün, Borsa İstanbul'da dar bir bantta hareket eden BIST 100 endeksi günü yüzde 0,06'lık bir azalışla 9.524,59 puanla tamamladı.

Analistler, küresel pay piyasalarında, İsrail ve İran arasındaki gerilimin artabileceği endişesi ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek politikalarına yönelik belirsizlikler nedeniyle negatif bir seyir izlendiğini belirtiyor.

Bugün Amerikan medyasının, ABD'li yetkililere dayanarak verdiği haberlere göre, İsrail'in İran topraklarına yönelik bir saldırı düzenlediği bildirildi. İran basını da, İran Hava Kuvvetleri Üssüne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin duyulduğunu aktardı.

Dünya genelinde, enflasyonla mücadelede önemli bir mesafe kat edilirken, Orta Doğu'daki tansiyonun emtia fiyatlarındaki oynaklığı artırarak enflasyonist baskıyı desteklemesi endişesi taşınıyor. İsrail ile İran arasındaki gerilimin artması, merkez bankalarının atacağı adımları etkileyebileceği endişelerini de beraberinde getiriyor, bu da fiyatlamalarda belirsizliğe neden oluyor.

Analistler, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi ve haftalık para ile banka istatistikleri verilerinin izleneceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.600 ve 9.700 seviyelerinin direnç, 9.500 ve 9.400 puanın ise destek konumunda olduğunu ifade ediyorlar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar