Borsa günü düşük seviyede kapattı

Borsa günü düşük seviyede kapattı
Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri, bugünü düşüşle tamamladı.

BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,53'lük bir değer kaybıyla 8.860,52 puandan kapattı. Endeks, önceki kapanışa göre 47,13 puan azaldı ve toplam işlem hacmi 120,3 milyar lirayı buldu.

Bankacılık endeksi yüzde 0,79, holding endeksi ise yüzde 0,66 oranında değer kaybetti. Sektör endekslerine bakıldığında aralarında en çok kazandıran yüzde 4,13'lük seviye ile madencilik oldu. Sektör endeksi arasında ise en çok gerileyen 2,49 oran ile finansal kiralama faktoring oldu.

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın ne zaman faiz indirimine başlayacağına yönelik belirsizlik nedeniyle risk iştahının düşük seyrettiğini belirtti. Yarı iletken çip ve yapay zeka alanındaki teknoloji şirketlerine olan ilginin devam ettiğini vurgulayan analistler, ancak ABD istihdam verileri öncesinde yatırımcıların temkinli davrandığını ifade etti.

ABD'de açıklanan makroekonomik verilere göre, hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) şubatta beklentilerin üzerinde gerçekleşirken, ülkede fabrika siparişleri ise öngörülerin altında kaldı.

Yarın yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu belirten analistler, yurt dışında ise ABD'de ADP özel sektör istihdamı ve Fed Bej Kitap raporunun takip edileceğini ifade etti. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.800 ve 8.700 seviyelerinin destek, 8.900 ve 9.000 puanın ise direnç konumunda olduğunu aktardılar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar