Boris Johnson: “Başbakan adayı olacağım” 

Boris Johnson: “Başbakan adayı olacağım” 
Boris Johnson, Theresa May'in istifası sonrasındaki süreç için konuştu.  Johnson , “Elbette başbakanlık için adaylığımı koyacağım” ifadelerini kullandı.

Britanya'nın Avrupa Birliği'nden (AB) çıkışı (Brexit), üç yılda ikinci Muhafazakar Partili Başbakanı götürürken, parti içi liderlik mücadelesi de kızıştı. Başbakan Theresa May 7 Haziran'da görevi bırakacağını gözyaşları içinde açıklamasının ardından meşhur Brexitçi Boris Johnson şapkayı arenaya fırlattı. Haziran 2016'daki Brexit referandumuna giden süreçte Londra Belediye Başkanı sıfatıyla AB'den çıkış propagandası yaparken halkı yanlış bilgilendirdiği belgelenmiş olan, bunun karşılığında May tarafından Dışişleri Bakanlığıyla ödüllendirilen, ama Brexit'in çıkmaz sokağa dönüşmesiyle Temmuz 2018'de bakanlıktan istifa eden Johnson, May'in istifası sonrasındaki süreç için şöyle konuştu:

"Elbette başbakanlık için adaylığımı koyacağım." 

13 LİDER ADAYI

May'in istifasından sonraki hafta Muhafazakar Parti'de yeni liderlik yarışı başlayacak.Yeni lider aynı zamanda başbakan olacak.Liderlik yarışmasına birçok adayın katılması bekleniyor.Bunların bir kısmı zaten haftalar öncesinden bu planlarını sergilemeye başlamıştı.Liderlik yarışına 13 adayın katılması bekleniyor.Bunlar arasında Brexit yanlısı eski dışişleri bakanı Boris Johnson, eski parlamento sözcüsü Andrea Leadsom, Dominic Raab, Çevre Bakanı Michael Gove'ın yanı sıra AB üyeliğinin devamından yana kampanya yürütmüş Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, İçişleri Bakanı Sajid Javid, Çalışma ve Emeklilik Bakanı Amber Rudd gibi isimler var.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar