Borçla yaşayanlara hapis yolu göründü!

Borçla yaşayanlara hapis yolu göründü!
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

09-05-24-01gun-page-0001-001.jpg

KARNIMIZI DOYURMAK İÇİN EŞYALARI SATIYORUZ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ekonomik krizin vatandaşları zor durumda bıraktığını ve bu durumun icra dosyalarının artmasına neden olduğunu belirtti. 1 Ocak'tan itibaren UYAP üzerinden gelen dosya sayısının 3 milyon 240 bin olduğunu ifade etti. Gürer'e göre, vatandaşlar ekonomik sıkıntılarla başa çıkmak için evlerindeki eşyaları satıyorlar ve borçlarını ödeyemedikleri için icra ve hatta hapishane gibi sonuçlarla karşı karşıya kalıyorlar.

Gürer, vatandaşların AKP iktidarı altında zorunlu bir şekilde diyet yapmak zorunda kaldığını ve artan borçlar nedeniyle icra baskısı altında olduklarını dile getirdi. Ekonomik sorunların ailelerin dağılmasına ve çocuklarda psikolojik sorunların ortaya çıkmasına neden olduğunu vurguladı.

Bankalara olan borçların da arttığını belirten Gürer, bankaların vatandaşlardan alacaklarının yükseldiğini ve bu durumun icra takiplerine yansıdığını ifade etti. Ayrıca, karşılıksız çek ve taahhüt edilen ancak ödenmeyen senetlerle ilgili cezaevinde tutulanların sayısının artabileceğini söyledi.

Gürer'in açıklamalarına göre, ekonomik krizle doğrudan ilişkili suçlardan cezaevine düşenlerin sayısının artması bekleniyor. Bu durum, ekonomik krizin derinleştiğini ve vatandaşların yaşam koşullarının zorlaştığını gösteriyor.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar