Bodrum’da yaz hareketliliği! Hazırlıklar tamamladı

Bodrum’da yaz hareketliliği! Hazırlıklar tamamladı
Muğla'nın turizm başkenti Bodrum yaz sezonu için tüm hazırlıklarını tamamladı.

Kentteki birçok otel ve işletme, yerli ve yabancı turistleri ağırlamak için kapılarını açarken Bodrum Belediyesi de halk plajlarında sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Sezonun 15 Haziran'a kadar sarktığını belirten turizmciler, turizmin canlı kalması için önemli bir dönemde olduklarını ifade ettiler.

aw193916-03.jpg

Bodrum'daki otel ve işletmeler sezon için gerekli önlemleri alırken halk plajlarının da bakımı ve düzenlemesi tamamlanıyor. Bodrum Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü Plajlar Birimi ekipleri, çevre düzenlemesi ve şemsiye düzenlemesi gibi çalışmaları sürdürerek halk plajlarını sezona hazırlıyor. Gerenkuyu, Paşatarlası, Gümbet, Bitez, Küçükbük, Gündoğan ve Turgutreis Günbatımı halk plajlarında şemsiye dikim işlemleri tamamlandı ve Bodrum genelinde 686 şemsiye yerleştirildi. Ayrıca, sahil tesviyesi, duş, lavabo ve soyunma kabinlerinin tamir ve bakımı da yapılarak dezavantajlı bireyler için yürüyüş yolları ve yüzme kulvarları düzenleniyor.

aw193916-02.jpg

Turizmciler, yerli ve yabancı turistlerin geliş tarihlerinin bir ay geciktiğini belirtirken Kurban Bayramı'nda büyük bir yoğunluk olacağını öngörüyorlar. Azka Otel Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kaya, sezonun yavaş yavaş açıldığını ve hareketliliğin Haziran ayının ortalarında başlamasını beklediklerini dile getirdi. Kaya, geçmiş yıllarda Nisan, Mayıs ve Eylül, Ekim aylarında dış ülkelerden gelen turist sayısında artış olduğunu ancak bu yıl bazı gerilemeler yaşandığını belirtti. Fiyatların artmasıyla birlikte sezonu kurtarmanın zorluğuna dikkat çeken Kaya, turizmin eski canlılığına dönmesi için yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğunu vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar