Bodrum'da Acı Ot Festivali basın toplantısı yapıldı

Bodrum'da Acı Ot Festivali basın toplantısı yapıldı
Bodrum Belediyesi ve Ortakent Yahşi Yalılarını Geliştirme ile Mavi Bayrak Derneği (OYDER) iş birliğiyle düzenlenecek olan 5. Acı Ot Festivali'nin basın toplantısı yapıldı.

4 Mart Pazartesi günü Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün önünde gerçekleşen toplantıya, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ı temsilen Genel Koordinatör Emel Çakaloğlu ve OYDER Yönetim Kurulu Başkan Vekili Seha Ergene katıldı. Basın mensuplarının da ilgi gösterdiği toplantıda festivalin detayları ve hedefleri ele alındı.

OYDER Yönetim Kurulu Başkan Vekili Seha Ergene, festivalin amacını ve hedeflerini vurgulayarak, "Bodrum Acı Ot Festivali, Bodrum Yarımadası ve Türkiye'nin en büyük lezzet buluşması olmayı amaçlıyor.

Yöresel ürünlerin tanıtımı ve bölge ekonomisine katkı sağlama iş birliğini destekleyerek, Bodrum'un gastronomi potansiyeline ışık tutmayı hedefliyoruz. Festival kapsamında 250'den fazla yöresel tat ve 30 el sanatları standı bulunacak. Ayrıca, yöresel sanatçıların sahne alacağı, halk oyunları gösterilerinin ve Bora Gencer konserinin de gerçekleşeceği bir program sunacağız" şeklinde konuştu.

Ergene ayrıca, festivalin ikinci gününde ünlü şefler eşliğinde yemek atölyeleri, yöresel yemek yapımı ve mutfak kültürü etkinliklerinin düzenleneceğini belirtti.

Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez ise, "9-10 Mart tarihlerinde festivalimize katılacak tüm vatandaşlarımızı ve misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamayı diliyorum. Festivalin Bodrum'a olumlu katkılar sağlamasını umuyor ve tüm ilgilileri festivalimize davet ediyorum" dedi.

Bodrum Belediyesi Genel Koordinatörü Emel Çakaloğlu ise, Bodrum'un turizm, kültür, sanat ve spor kenti olduğu kadar zengin gastronomi potansiyeline de sahip olduğunu vurgulayarak, "Acı Ot Festivali, kentimiz için büyük öneme sahip. Yöresel festivaller, hem Bodrumlu hem de ziyaretçilerimizle bir araya gelmemizi sağlayarak, yöresel lezzetler ve kültürün tanıtımına katkıda bulunuyor. Festivalde emeği geçen herkese teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar