BMGK'dan Gazze’ye yönelik karar tasarısı ile ilgili flaş karar

BMGK'dan Gazze’ye yönelik karar tasarısı ile ilgili flaş karar
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde Gazze Şeridi’nde "düşmanlıkların geçici olarak durdurulmasına yönelik acil adımlar atılması" ve "Gazze'nin tamamına hızlı, güvenli ve engelsiz şekilde insani yardımların ulaştırılması" çağrısında bulunulan karar tasarısına yönelik oylamayı tekrar ertelendi.

BMGK, Gazze konusunda bir kez daha anlaşamadı. Güvenlik Konseyi’nde Gazze'de "düşmanlıkların geçici olarak durdurulmasına yönelik acil adımlar atılması" ve "Gazze Şeridi'nin tamamına hızlı, güvenli ve engelsiz şekilde insani yardımların ulaştırılması" çağrısında bulunulan karara yönelik oylama tekrar ertelendi. Karar metnine yönelik tartışmalar nedeniyle oylamanın TSİ 01.00’da yapılması planlanıyor.

OYLAMA DÜN DE ERTELENMİŞTİ

BMGK'da Birleşik Arap Emirlikleri tarafından sunulan söz konusu karara yönelik oylama dün karar tasarısının metnine yönelik tartışmalar nedeniyle ertelenmişti. Tasarı metnindeki “düşmanlıkların durdurulması” ifadesi "düşmanlıkların geçici olarak durdurulmasına yönelik acil adımlar atılması" olarak değiştirilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar